2015-07-31 23:12:07
Φωτογραφία για Οι 24 λέξεις από το Α ως το Ω που... μπήκαν στη ζωή μας με το Game of Thrones
Το Game of Thrones έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία 5 χρόνια και αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης με την παρέα μας και όχι μόνο.

Μέσω της δημοφιλούς σειράς όμως, έχουμε ξεκινήσει να χρησιμοποιούμε και ένα πιο... ιδιαίτερο λεξιλόγιο. Λέξεις που κάποιες από αυτές χρησιμοποιούμε και στην καθημερινότητά μας, αλλά με το GoT έχουν αποκτήσει άλλο νόημα, ή λέξεις που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά.

Οι 24 λέξεις που όλοι οι φαν της σειράς έχουμε μάθει απ' έξω κι ανακατωτά, μετά από 5 επικές σεζόν τηλεθέασης

ΑΙΜΑ: Σε κάθε μα κάθε επεισόδιο, το αίμα είναι αναπόσπαστο στοιχείο. Κυλάει, αναβλύζει, ξεχύνεται, πήζει, μουλιάζει υφάσματα, λερώνει πατώματα... Έτσι, για ποικιλία και γιατί μπορεί.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ: Έχει αποδειχτεί πως οι Βασιλιάδες του GoT δεν έχουν και την καλύτερη τύχη. Από τον Παράφρονα Βασιλιά μέχρι τον Τζόφρι, όλοι κατέληξαν να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα, πριν την ώρα τους. Προς τι ο ζήλος λοιπόν για το αξίωμα;!


ΓΑΜΟΣ: Κόκκινος, Βασιλικός, Μαύρος... Ό,τι χρώμα κι αν έχει η γαμήλια τελετή σε ένα επεισόδιο του GoT, σίγουρα θα καταλήξει σε πολλές κηδείες. Σου έρχεται ρε παιδί μου η πρόσκληση και τρέμει το φυλλοκάρδι σου, ένα πράμα!

ΔΡΑΚΟΙ: Της Νταινέρυς, βεβαίως βεβαίως. Αυτοί θα σώσουν την κατάσταση όταν τα πράματα 'ασπρίσουν' – γιατί με τους Λευκούς Οδοιπόρους, κάπως δύσκολο να σκουρύνουν!

ΕΞΟΥΣΙΑ: Όλα γι' αυτήν την έρμη γίνονται. Για τη δίψα και το κυνήγι της, σκοτώθηκαν παλικάρια, έμειναν ορφανά παιδιά κι έκλεισαν σπίτια και πόλεις ολόκληρες.

ΖΗΛΙΑ: Πάει χεράκι χεράκι με το παραπάνω. Νά 'ταν η ζήλια ψώρα, όλο το Γουέστερος θά 'χε φαγούρα.

ΗΘΙΚΗ: Σπάνιο αγαθό – και άχρηστο – όπως φανερώνει συχνά η εξέλιξη της σειράς, συναντάται κυρίως στο Βορρά.

ΘΡΟΝΟΣ: Ποιος θα κάτσει στο Σιδερένιο Θρόνο; Για χάρη του σφάζονται εδώ κι αιώνες παλικάρια και Οίκοι. Τυχεροί αυτοί που έκατσαν απλά στο Θρόνο του Cap Cap – η μόνη τους σκοτούρα ήταν το τι θα παραγγείλουν μετά!

ΙΝΤΡΙΓΚΑ: Κανένα παιχνίδι δεν έχει ενδιαφέρον χωρίς λίγη ίντριγκα, πόσο μάλλον όταν αυτό ονομάζεται Παιχνίδι του Στέμματος.

ΚΛΑΜΑ: Το GoT είναι από τις σειρές στις οποίες το κοινό κλαίει σε μια σεζόν όσο όλοι οι ήρωες μαζί και στις πέντε. Όσο να πεις, είναι κι αυτό κατόρθωμα!

ΛΑΝΝΙΣΤΕΡ: Οι κακοί της παρέας. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν και πολύ χειρότεροι, απλά μερικά αποβράσματα του Οίκου έβγαλαν το όνομα και στους υπόλοιπους.

ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ: Υπάρχουν οι καλοί μπάσταρδοι (λέγε με Τζον Σνόου), οι βασιλικοί μπάσταρδοι (Μπαραθεονόπαιδα) και οι κακοί μπάσταρδοι (εμένα λέγε με Ράμσεϊ Μπόλτον – πρώην Σνόου). Γεγονός είναι πως γενικά υπάρχουν τόσοι πολλοί, που πλέον δε θεωρείται βρισιά το να σε φωνάξει έτσι κάποιος, αλλά απλή προσφώνηση.

ΝΕΚΡΟΣ: Όποιος τολμάει, ας βγάλει τα κατάστιχα και ας μετρήσει ΟΛΟΥΣ τους νεκρούς της σειράς – ναι, και τους απλούς κομπάρσους... Κανείς;! Λογικό, μιας και η λίστα είναι ατέλειωτη και κάτι μου λέει πως θα συνεχίσει να μεγαλώνει στο μέλλον.

ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ: Οικογένειες, κάστρα, πόλεις... Όταν ο Τζ. Μάρτιν και οι παραγωγοί έχουν κέφια, ο χάρτης των Εφτά Βασιλείων οφείλει να σχεδιαστεί από την αρχή.

ΟΡΚΟΣ: Αστείο πράμα! Όσοι τον πήραν σοβαρά είδαν από νωρίς τα ραδίκια ανάποδα ή βολοδέρνονται άσκοπα, ειδικά αν είναι και γκαντέμηδες από πάνω (Μπριέν, ακούς;) Όσοι πάλι τον καταπάτησαν, στην πλειοψηφία τους ζουν ζωή χαρισάμενη (Μικροδάχτυλε, κι εσύ εδώ;!)

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Αν ο Τσίπρας φορολογούσε τους προδότες που πέρασαν ή συνεχίζουν να υπάρχουν στο GoT, θα λύναμε το πρόβλημα του χρέους σε μια εβδομάδα – και θα έσκαζε και η Μέρκελ από το κακό της... Γκαντεμιά!

ΡΟΛΟΣ: Πόθος για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη σειρά, άγνωστης διάρκειας για όσους ήδη συμμετέχουν. Συμβουλή προς τηλεθεατές: μην αγαπήσετε κανέναν υπερβολικά, γιατί θα έχουμε δράματα μετά.

ΣΤΑΡΚ: Η πιο αγαπημένη οικογένεια της σειράς, η πιο ηθική, η πιο 'έχω-καθαρό-το-κούτελο' αλλά άτυχη, ρε παιδί μου, πολύ άτυχη! Ελπίζω μόνο να πάρει κάποια στιγμή το αίμα της πίσω. Ο Βορράς, άλλωστε, θυμάται!

ΤΕΙΧΟΣ: Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτό και χωρίζει τον υπέροχο αυτόν κόσμο, που περιγράφεται παραπάνω, από τους Άλλους. Να δούμε για πόσο... (άσχετο: Όλλυ, ΨΟΦΑ!)

ΥΣΤΕΡΙΑ: Χαρακτηριστικό γνώρισμα των φανατικών της σειράς μετά από κάθε epic σκηνή, τέλος επεισοδίου, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ως το επόμενο επεισόδιο και φυσικά στο τέλος της κάθε σεζόν.

ΦΟΝΟΣ: Ελάχιστοι όσοι πήγαν από φυσικό θάνατο στη σειρά. Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι υπόλοιποι στριμώχνονται εδώ, στο γράμμα Φ.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Πέντε σεζόν τον περιμέναμε, επί πέντε σεζόν όλοι γι' αυτόν προετοιμάζονταν. Τώρα που ήρθε, θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

ΨΟΦΟΣ: Ας το παραδεχτούμε: ο καθένας από μας έχει την προσωπική του λίστα με τους χαρακτήρες στους οποίους εύχεται ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ! Δεν είναι κακό, είναι τηλεοπτικά ανθρώπινο.

ΩΙΜΕ: Το αγαπημένο επιφώνημα των τηλεθεατών. Αυτό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ