2015-08-01 14:05:09
Φωτογραφία για Σοκ: Κινδυνεύουν με τύφο οι αθλητές της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο [photos]
Σοκάρουν οι εικόνες που κάνουν τον κύκλο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, και δείχνουν τα μολυσμένα νερά γύρω από την περιοχή του Ρίο ντε Τζανέϊρο όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016.

Τα νερά γύρω γύρω είναι μολυσμένα, είναι ένας επικίνδυνος βούρκος γεμάτος από σκουπίδια και κρύβει κινδύνους για αρρώστιες. Οι διεθνείς οργανισμοί που βρίσκονται στη Βραζιλία και ελέγχουν την κατάσταση, επισημαίνουν τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αθλητές αν έρθουν σε επαφή με αυτά τα νερά». Προχώρησαν μάλιστα στην αποκάλυψη ότι μόλις τρία κουταλάκια του νερού από αυτόν τον βούρκο, είναι αρκετά για να αρρωστήσει ένας άνθρωπος και να πάθει τύφο ή ηπατίτιδα Α.

Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν τον χώρο. Εκτός από τα βακτήρια και τα μικρόβια, είναι και τα άπειρα σκουπίδια που συνωστίζονται σε διάφορα σημεία των ακτών, τα οποία κάνουν το θέαμα ακόμα πιο αποκρουστικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη κατάσταση εκτός από τους αθλητές, είναι επικίνδυνη και για τους 350.000 θεατές που υπολογίζεται να παρακολουθήσουν αυτά τα αθλήματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ