2015-08-03 16:54:14
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΕΣ ΜΠΑΡΤΟΜΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό των «μπλαουγκράνα», επί αμερικανικού εδάφους όπου προετοιμάζεται η ποδοσφαιρική ομάδα.

Μεταξύ αυτών που είχε να πει, κάποια... αφορούσαν το μπάσκετ.

«Επενδύουμε πολλά χρήματα κάθε χρόνο και προσβλέπουμε στην επιστροπή ενός μέρους. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει "κολλήσει" και αυτό δεν είναι καλό. Ο οργανισμός μας επενδύει πολλά χρήματα κάθε χρόνο και το επίπεδο των εσόδων είναι στάσιμο. Κατόπιν τούτου, ελπίζω πως η Μπαρτσελόνα θα μιλήσει για όσα αφορούν τη συμμετοχή της στη Euroleague, με τις ευρωπαϊκές λίγκες, την ULEB και με τη FIBA, γιατί δεν γίνεται να μην είμαστε όλοι στην ίδια γραμμή πλεύσης. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ακολουθεί ένα δρόμο. Στο μπάσκετ δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εναλλακτικές και εμείς έχουμε μία. Αν είμαστε όλοι μαζί, το ευρωπαϊκό μπάσκετ μπορεί να γίνει δυνατό».


Ο Μπαρτομέου πρόσθεσε πως «στην παρούσα φάση, η πιο δυνατή λίγκα είναι αυτή του ΝΒΑ και εκεί πηγαίνει κάθε καλός παίκτης. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να σταματήσουμε, αλλά πρέπει να δουλέψουμε κατά τρόπο που να θέλουν οι παίκτες να παίξουν στην Ευρώπη, γιατί θα έχουμε τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες».

Να θυμίσουμε εδώ πως η FIBA έχει ήδη συζητήσει με κορυφαίους οργανισμούς της Ευρώπης (Ρεάλ, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Εφές, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι) επί της ανασυγκρότησης της κορυφαίας λίγκας και τους πρότεινε τη συμμετοχή σε μια νέα διοργάνωση που θα αντικαταστήσει την Euroleague. Στην τελευταία σύσκεψη των οργανισμών-μετόχων της Euroleague, όλες οι ομάδες συμφώνησαν πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέα διάσπαση, όπως σας έχουμε ενημερώσει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ