2015-08-08 15:03:06
Φωτογραφία για Υπεράκτιο αιολικό-γίγας στη Βόρεια Θάλασσα μπορεί να φτάσει στα 4,8 Γιγαβάτ – Dogger Bank
Το γιγάντιο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στο Ντόγκερ Μπανκ της Αγγλίας αναμένεται να επεκταθεί κι άλλο, κατόπιν έγκρισης της υπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Βρετανίας, Άμπερ Ραντ.

Σε πρώτη φάση το αιολικό πάρκο, που βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα, 150 χιλιόμετρα από τη βορειοανατολική ακτή της Αγγλίας στα ανοιχτά του Μίντλεσπρο, εξασφάλισε χρηματοδότηση για εγκατάσταση ισχύος 2,4 Γιγαβάτ ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες δύο εκατομμυρίων βρετανικών νοικοκυριών.

Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 400 ανεμογεννητριών σε μια περιοχή 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, τη δημιουργία 4.750 έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας, και τη δημιουργία τζίρου 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών στην τοπική οικονομία κατά το προβλεπόμενο χρόνο ζωής του.

Το σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση έλαβε καταρχήν έγκριση για επέκταση του τεράστιου αιολικού πάρκου στα 4,8 Γιγαβάτ.


Η ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή αβεβαιότητας για τον κλάδο των ΑΠΕ στη Βρετανία, μετά από μια σειρά κυβερνητικών εξαγγελιών για μείωση της υποστήριξης στις καθαρές τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής.

«Το μέγεθος του Ντόγκερ Μπανκ δείχνει ακριβώς πόσο μεγάλες είναι οι περιβαλλοντικές και οικονομικές ευκαιρίες για τον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, έναν τομέα στον οποίο η Βρετανία ηγείται, στη Βόρεια Θάλασσα», δήλωσε η Μαρία ΜακΚάφφερι, διευθύντρια του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού συνδέσμου φορέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Μ. Βρετανίας.

«Ωστόσο, η φιλοδοξία του κλάδου θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα κυβερνητικό όραμα και με σαφείς δεσμεύσεις για τα επίπεδα της υποστήριξης που μπορεί να παρασχεθεί», πρόσθεσε.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ