2015-08-09 18:48:35
Φωτογραφία για Πέντε λόγοι για να αποφύγουμε τις απομιμήσεις καλωδίων στο κινητό μας
Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι στρέφονται στις απομιμήσεις φορτιστών είναι το οικονομικό αφού ένα καλώδιο αυθεντικό κοστίζει περίπου στα 20 δολάρια ενώ στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε και με 3.5 δολάρια...  

Όμως το να χρησιμοποιήσετε μια απομίμηση καλωδίων της Apple που δεν είναι πιστοποιημένα πολλές φορές κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την συσκευή αλλά και πιο σοβαρά για την σωματική σας ακεραιότητα.

Δείτε πιο κάτω μερικούς από τους λόγους που πρέπει να αποφεύγουμε τις απομιμήσεις καλωδίων.

1) Η ταχεία φθορά

 Έχει αποδειχθεί πως τα Κινέζικα καλώδια χαλάνε πολύ γρήγορα στην μόνωση τους με αποτέλεσμα να κοπούν οι να ξεκολλήσουν οι επαφές του καλωδίου παύοντας έτσι να λειτουργεί πολύ σύντομα.

2) Κίνδυνος βραχυκυκλώματος

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αναφερθεί μέχρι και θάνατοι από βραχυκύκλωμα της μπαταρίας σε κάποια iphone που χρησιμοποίησαν μη πιστοποιημένα τροφοδοτικά αφού πολλά από αυτά οι επαφές τους δεν πατάνε σωστά στην υποδοχή του iphone με αποτέλεσμα να μην σταματά ποτέ η φόρτιση της μπαταρίας μέχρι που φουσκώνει και παίρνει φωτιά.Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις έχει περάσει μέχρι και η τάση του δικτύου 220V αντί για τη χαμηλή 13V όπου και κάποιοι σκοτώθηκαν ακαριαία


3) Μη λειτουργία λόγο ασυμβατότητας

Η Apple για να καταπολεμήσει αυτές τις απομιμήσεις έβαλε στα λειτουργικά της τον έλεγχο συμβατότητας των καλωδίων για να προστατέψει τους χρήστες.

Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αντίγραφο του καλωδίου που έχετε αγοράσει να μην μπορεί να λειτουργήσει στο iphone σας με αποτέλεσμα να κάνατε μια άσκοπη αγορά.

4) Χαμηλή ταχύτητα φόρτιση της συσκευής

Πολλά καλώδια Κινέζικα φορτίζουν στο διπλάσιο χρόνο την συσκευή αφού τα τροφοδοτικά τους δεν είναι κατασκευασμένα για την συγκεκριμένη συσκευή αλλά έχουν δημιουργηθεί για μια μεγάλη γκάμα συσκευών με αποτέλεσμα να αργεί πολύ να φορτίσει η μπαταρία όπου και με τον χρόνο την καταστρέφεται

5) Φθορά στην υποδοχή της συσκευής

Το πάχος του βύσματος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο καλώδιο αφού από αυτό εξαρτάται η άρτια εφαρμογή των επαφών είτε για την φόρτιση είτε για την μεταφορά δεδομένων.

Έτσι ανάλογα το ελάττωμα που έχει ένα αντίγραφο προκαλεί και την αντίστοιχη ζημιά στην συσκευή αφού αν είναι χαλαρό κινδυνεύουνε οι επαφές να μαυρίσουν και να καούν από σπινθήρα και αν είναι μεγαλύτερο σε πάχος θα καταστρέψει τις επαφές.
By @ARGONAYTIS argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ