2015-08-12 01:21:48
Φωτογραφία για Έφυγε από τη ζωή ο παλιός Πατρινός σαξοφωνίστας Μίμης Αργυρόπουλος
Μία δυσάρεστη είδηση αφορά σ’ έναν παλιό μουσικό της Πάτρας που ζούσε εδώ και πολλά χρόνια στο μακρινό Μόντρεαλ του Καναδά, ο οποίος ωστόσο φρόντιζε να επισκέπτεται κάθε χρόνο, την γενέτειρα του, την Πάτρα.

Ο λόγος για τον Δημήτρη (Μίμη) Αργυρόπουλο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών πριν από δύο ημέρες και η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015.

Όπως ανέφερε στο thebest ο Πατρινός τρομπετίστας και για χρόνια μέλος της Μπάντας του Δήμου Σταύρος Σακοράφας, ο οποίος μάλιστα έχει οργανώσει και την χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων, και γνώριζε εδώ και πενήντα σχεδόν χρόνια τον Μίμη Αργυρόπουλο, ο εκλιπών ήταν γέννημα – θρέμμα της πόλης της Πάτρας και υπήρξε ένας λαμπρός πράγματι σαξοφωνίστας και φλαουτίστας.

Ο Μίμης Αργυρόπουλος είχε παίξει στην Μπάντα του Δήμου Πατρέων επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης των Σωζόπουλου και Θεόφιλου Κάββουρα αλλά και στην Μπάντα του Ναυτικού.


Είχε παίξει και σε πολλά γνωστά κέντρα διασκέδασης της εποχής στην περιοχή της Πάτρας όπως το Τζάκι, το Villy’s park, την Παριζιάνα, το Λίντο, κ.α. «Πρωτοέπαιξα μαζί με τον Μίμη Αργυρόπουλο το 1966 στου Βασίλη στα Μποζαίτικα. Eίχε το υποκοριστικό “Μύτος”. Μετά την Πάτρα είχε ανέβει Αθήνα και είχε κάνει πολλές και καλές συνεργασίες ενώ για τον Καναδά έφυγε το 1975. Εκεί ζουν και οι δυο αδελφές του, η μία εκ των οποίων είναι πιανίστα. Ο Μίμης προερχόταν από μουσική οικογένεια. Ήταν εξαιρετικός μουσικός και ιδιαίτερα αναγνωρισμένος και στην ελληνική παροικία στον Καναδά. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά ενώ είχε την χαρά να δει και 4 εγγόνια (τρία κορίτσια και ένα αγόρι).

Μάλιστα η μία εγγονή του αναμένεται να τραγουδήσει ένα χαρακτηριστικό ελληνικό κομμάτι την ημέρα που θα γίνει η κηδεία. Μπορεί να είχε φύγει μόνιμα για τον Καναδά ωστόσο ο Μίμης Αργυρόπουλος ερχόταν σχεδόν κάθε χρόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελλάδα και την Πάτρα. Το περσινό καλοκαίρι είχε μείνει από τον Ιούνιο έως τις 6 Οκτωβρίου», μας θύμισε ο κ. Σακοράφας.

Το πατρικό σπίτι του εκλιπόντα ήταν στην οδό Κανακάρη και Ζαίμη στην Πάτρα. Αναφορά στο έργο και προσφορά του Μίμη Αργυρόπουλου έχει κάνει ο Σάκης Μπονέλης στο βιβλίο του για τους «Μουσικούς της Πάτρας».

Να προσθέσουμε τέλος πως ο εκλιπών φρόντιζε όταν ερχόταν στην Πάτρα να παίζει και μουσική όταν μπορούσε και πριν μερικά χρόνια το 1999 είχε παίξει στο Μπουρμπούλι την περίοδο της αποκριάς.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ