2015-08-17 09:14:06
Φωτογραφία για Ένας στους τρεις αθλητές ομολογεί ότι έκανε χρήση αναβολικών
Όχι ότι ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αφού αποτελεί το κοινό μυστικό του αθλητισμού. Αλλά πλέον αποκαλύφθηκε και σε έρευνα ξένης εφημερίδας Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sunday Times, σε έρευνα που διενεργήθηκε το 2011 το 34% των αθλητών δήλωναν, υπό καθεστώς ανωνυμίας, πως είχαν κάνει χρήση αναβολικών.

Η αποκαλυπτική έρευνα του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της της υπηρεσίας ελέγχων anti-dopping WADA, αποσιωπήθηκε από την Παγκόσμια ομοσπονδία αθλητισμού (IAAF) που τώρα καλείται να δώσει απαντήσεις.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν κατέγραψαν τις μαρτυρίες αθλητών που λάμβαναν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου του Νταεγού της Κορέας το 2011.

Η ομοσπονδία έχει κινήσει διαδικασίες κλήτευσης 28 αθλητών. Ο επανέλεγχος στα δείγματά τους από το Ελσίνκι το 2005 και την Οζάκα το 2007 έρχεται σε αντίφαση με τα αρχικά αποτελέσματα.

Η έρευνα φέρνει την IAAF προ των ευθυνών της, τόσο λόγω των αποκαλυπτικών στοιχείων όσο και εξαιτίας του χειρισμού που ακολούθησε.

Σε αυτό το κλίμα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού (IAAF) ετοιμάζεται να εκλέξει νέο πρόεδρο.

Τα ηνία της διεκδικούν δύο εμβληματικές φιγούρες του παγκόσμιου στίβου: ο Ουκρανός πολυνίκης παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα και ο Βρετανός ολυμπιονίκης δρομέας σερ Σεμπάστιαν Κόου, επικεφαλής και των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ