2015-08-29 14:35:06
Φωτογραφία για Διαβάστε ποιο καυτό θέμα των ΕΔ έθεσε ο Γιάγκος στην πρώτη του ομιλία ως ΥΕΘΑ
Ο πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος ανέλαβε υπηρεσιακός ΥΕΘΑ αλλά στην ομιλία του έθιξε ένα “καυτό” ζήτημα των ΕΔ. Που έχει όμως άμεση σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία. Έκανε λόγο για την αναδιοργάνωση των ΕΔ επισημαίνοντας:

“Αν και τα καθήκοντα του Υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας είναι να διαχειριστεί την τρέχουσα κατάσταση ή να αντιμετωπίσει κάτι έκτακτο εφόσον απαιτηθεί, θα ήθελα να μείνω λίγο, κ. Υπουργέ, στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και να πω ότι πρέπει να παρακάμψουμε τις αγκυλώσεις, τις χρόνιες αγκυλώσεις, τις συντεχνιακές αντιλήψεις και τις παλιές τακτικές και να προχωρήσουμε σε μία ριζική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων έτσι ώστε να δημιουργήσουμε Ένοπλες Δυνάμεις ευέλικτες και ταχυκίνητες που να μπορούν να επέμβουν, να παρέμβουν, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελληνικής Επικράτειας μπορούν αποτελεσματικά.

Γνωρίζετε οπωσδήποτε, θα έχετε γνωρίσει ότι το επίπεδο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ υψηλό. Ιδιαίτερα το επίπεδο των μεσαίων στελεχών, από του βαθμού του Υπολοχαγού, Ταγματάρχη και των αντιστοίχων των άλλων κλάδων, το προσωπικό των Δυνάμεων Καταδρομών, το προσωπικό των Πολεμικών Πλοίων, το προσωπικό των Πολεμικών Αεροσκαφών, είναι υψηλοτάτου επιπέδου και συναγωνίζεται κορυφαίες Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών. Αν και τις υπερβαίνει.


Απομένει λοιπόν η εκάστοτε Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος της οποία υπήρξα και εγώ, να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει αυτό που πρέπει”.

Όλα αυτά με τον απερχόμενο ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα παρόντα. Ο πρώην πλέον ΥΦΕΘΑ είχε δυο ευκαιρίες στην σύντομη πολιτική του καριέρα να “σπρώξει” την αναδιοργάνωση. Η πρώτη ως διευθυντής του γραφείου Μπεγλίτη και η δεύτερη και σοβαρότερη τώρα ως ΥΦΕΘΑ. Καμία από τις δυο δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ