2015-08-29 14:29:05
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Καλοβλέπει αλιγάτορες εξαιρετικά αποτελεσματικούς…
Συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την αναβάθμιση των μέσων που αξιοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της η Αίγυπτος, που είναι πλέον πιθανό να παραλάβει 50 επιθετικά ελικόπτερα Kamov Ka-52 Hokum-B, πριν το τέλος της παρούσας δεκαετίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ρωσική πηγή στον Gareth Jennings, ανταποκριτή του έγκυρου IHS Jane’s Defence Weekly, αν και δεν είναι βέβαιος ο ακριβής αριθμός των ελικοπτέρων που τελικά θα παραδοθούν.

Η Research Production Corporation Precision Instrumentation Systems, η εταιρεία που κατασκευάζει τους ηλεκτροπτικούς αισθητήρες των πύργων των πυροβόλων των ελικοπτέρων, αποκάλυψε πως θα παραδώσει 50 πύργους στην Αίγυπτο το χρονικό διάστημα 2016-19.

Το ελικόπτερο που επιχειρεί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, βασίζεται στο μονοθέσιο Ka-50 Hokum της Kamov. Τo Κa-50 μοιράζεται, κατά 85% δομικά και άλλα υποσυστήματα με το Ka-52Κ, τη ναυτική έκδοση του ελικοπτέρου.


Το Ka-52 Hokum-B διαθέτει διαφορετική άτρακτο, με τους χειριστές να κάθονται ο ένας πλάι στον άλλο. Λόγω του επίμηκες ρύγχους του το ελικόπτερο έχει λάβει το προσωνύμιο «Αλιγάτορας» (Alligator). Το ελικόπτερο σχεδιάστηκε για επιθέσεις κατά αρμάτων μάχης και άλλων οχημάτων και θωρακισμένων και μη αντιπάλων στόχων εδάφους.

Διαθέτει τέσσερις πυλώνες ανάρτησης οπλισμού, στους οποίους μπορεί να μεταφέρει κάλαθους μη κατευθυνομένων ρουκετών, καθοδηγούμενους με λέιζερ πυραύλους αέρος-εδάφους 9A4172 Vikhr-M, πυραύλους αέρος-αέρος R-73, βόμβες FAB-500 ή βόμβες διασποράς.

Στον πύργο που φέρει στο εμπρόσθιο κάτω τμήμα της ατράκτου φέρει ένα πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ. με αναχορηγία 240 βλημάτων. Το ελικόπτερο έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 11.900 κιλά, επιχειρησιακή οροφή 18.040 ποδών, μέγιστη ταχύτητα 350 χλμ. την ώρα και ακτίνα δράσης 459 χλμ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ