2015-08-30 18:59:06
Φωτογραφία για Κύθηρα, Νεράιδα ή Φόνισσα;
Στη δυτική πλευρά των Κυθήρων βρίσκεται ο γραφικός Μυλοπόταμος, χωριό με αξιόλογα δείγματα αρχιτεκτονικής, πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Ο Μυλοπόταμος, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς των Κυθήρων, υπήρξε επί Ενετοκρατίας κέντρο μιας από τις διοικητικές περιφέρειες του νησιού.

Με αφετηρία το Μυλοπόταμο, οι φυσιολάτρες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, τη Νεράιδα ή Φόνισσα. Πανύψηλα πλατάνια και υπεραιωνόβια δέντρα, ρυάκια και τρεχούμενα νερά, ένας μικρός καταρράκτης και μια λιμνούλα συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό στην κατάφυτη ρεματιά.

Ακολουθώντας το λεγόμενο μονοπάτι των νερόμυλων, στη ρεματιά της Νεράιδας ή Φόνισσας, οι λάτρεις των περιπατητικών διαδρομών θα ανακαλύψουν και τους παλαιούς νερόμυλους  του Μυλοποτάμου, σε μια περιοχή όπου επίσης κυριαρχεί η πυκνή βλάστηση και αφθονούν τα τρεχούμενα νερά.

Όμως, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου βρίσκονται οι οικισμοί Κάτω Χώρα, Πίσω Πηγάδι και Αραίοι, δεν είναι μόνον το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον που γοητεύει τους ταξιδιώτες. Οι τελευταίοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στα μνημεία της ιστορίας και της πίστης, που φανερώνουν τη μακραίωνη ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή.


Το βενετσιάνικο κάστρο στην Κάτω Χώρα, η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου κοντά στους Αραίους, η μονή της Παναγίας της Ορφανής σε εντυπωσιακό τοπίο (4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Μυλοπόταμο) και το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, σε απόκρημνη τοποθεσία (3,5 χιλιόμετρα δυτικά από το Μυλοπόταμο και ακολούθως μονοπάτι 5') συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Τσιρίγου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ