2015-08-31 13:11:05
Φωτογραφία για Ο Αλέξης Μητρόπουλος πέταξε το γάντι στον Τσίπρα: Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι του έστησαν την παγίδα;
Το γάντι στον Αλέξη Τσιπρα έριξε ο βουλευτής του κόμματός του, Αλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βουλή για την υπόθεση που έστειλε ο εισαγγελέας στην Βουλή κατηγορώντας τον για φοροδιαφυγή.

Οι τοποθετήσεις του κ. Μητρόπουλου εκτός των στοιχείων που παρέθεσε είχαν ως κύριο αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του και μάλιστα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό από το 1985, ενώ σε ένα ξέσπασμά του αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του την Επονίτισα όπως είπε η οποία τον ρωτούσε τι έχει συμβεί.

Πιο αναλυτικά:

«Δεν αποχωρώ απο τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητρόπουλος και αναφερόμενος στην υπόθεση είπε:

«Το γραφείο μου εισέπραξε τα χρήματα όχι εγώ προσωπικώς. Είναι από παρασχεθείσες δικηγορικές υπηρεσίες. Δεν εκδόθηκε απόδειξη για την αμοιβή αυτή αφού αμέσως διεκδικήθηκε δικαστικώς απο δυο πρωην συνεργάτες μου δικηγόρους που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της υπόθεσης και ύστερα απο 10 έτη δικαστικό αγώνα έληξε σε βάρος του γραφείου μας».


Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι κάποιοι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε αυτή την υπόθεση είπε:

«Θεωρώ ότι κανένας σύντροφος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε αυτό σε μένα. Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα το οποίο είχε πάει στη Βουλή και είχα απαντήσει. Κάποιοι παράγοντες επίσπευσαν τις διαδικασίες στα μεσα Μαΐου 2015. Ο προϊστάμενος εισαγγελέας με ρώτησε που βρίσκεται η υπόθεση».

Ο κ. Μητρόπουλος σε πιο προσωπικό ύφος είπε: «Έχω ακόμη αντοχές έχω περάσει βασανισμούς χούντας δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία ούτε κάποιο σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία την υπηρεσιακή αθλιότητα να με σπιλώσουν.»

Και συνέχισε: «Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Μητρόπουλος, και ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που βγάζουν τον ίδιο πρώτο σε δημοφιλία.

Στο ερώτημα ποιοί του την έστησαν απάντησε:

«Τι να πω εγώ; Εδώ δεν ήρθα εγώ να αποκαλύψω πρόσωπα. Θέλω να πω στην ελληνική κοινωνία ότι δεν υπάρχει ψήγμα φοροδιαφυγής. Όφειλε ο οικονομικός εισαγγελέας να δει τι έχει προηγηθεί. Εστειλε το πόρισμα και τι ρωτάει μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή; Μονος του στόχος ήταν να βγω απο τα ψηφοδέλτια. Καλώ την ηγεσία να απαντήσει. Δεν πιστεύω ότι κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε σε μένα αυτό».

Δεν έχει δικαίωμα ο Τσίπρας

«Θεωρώ ότι δεν έχει ο Τσίπρας καμία ηθικη βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους στην Περιφέρεια Αττικής», είπε ακόμα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που τον παρακάλεσε να μπει στα ψηφοδέλτια.

«Θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να κάνω δήλωση αποχώρησης. Αναμένω την κεντρική ηγεσία με τον Πρόεδρο. Περιμένω την δική του πολιτική ηγετική θέση».

Δεύτερη φάση στην ζωή μου περνάω αυτη την φάση σπίλωσης

Κλείνοντας, ο κ. Μητρόπουλος θυμήθηκε την πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση: «Το 1985 βγαίνοντας πρώτος σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ είχα επιτεθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου. Την επαύριο στις 29/05/1985 είδα σε πρωτοσέλιδα ότι ανακρίνομαι για την υπόθεση Τσουτσουβή. Δεύτερη φορά περνάω ένα σχέδιο σπίλωσης. Δεν είναι απαραίτητα σχέδιο σπίλωσης από μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά η πολιτική θέση του ηγέτη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ