2015-08-31 20:25:28
Φωτογραφία για Συγχωνεύσεις, εξαγορές και αναδιαρθρώσεις, ελέω φθηνού πετρελαίου
Σε συγχωνεύσεις , εξαγορές και αναδιαρθρώσεις έχει οδηγήσει τους διεθνείς ενεργειακούς κολοσσούς η πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου στα επίπεδα των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Ενδεικτικά η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης η Total ανακοίνωσε πως συμφώνησε να πουλήσει αγωγούς αερίου και ένα τερματικό στη Βρετανία, έναντι 585 εκατ. στερλινών (906 εκατ. δολαρίων), στην North Sea Midstream Partners.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η γαλλική εταιρεία θα πουλήσει τα συμφέροντά της στις FUKA και SIRGE, καθώς και το τερματικό Fergus Gas στη Σκοτία.

«Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την παραγωγή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα assets υποδομών όπως αυτά, δεν αποτελούν μέρος του βασικού κορμού των δραστηριοτήτων μας και μπορούμε να μεταφέρουμε την κυριότητά μας σε αυτά, σε κάποιον που να ειδικεύεται στις εν λόγω δραστηριότητες», τόνισε ο Μισέλ Μπορέλ, αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Ένα ακόμη παράδειγμα συγκέντρωσης του ενεργειακού κλάδου μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών είναι η αξίας 12,74 δισ. δολαρίων εξαγορά της Cameron International από την Schlumberger, την μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών πετρελαιοπηγών στον κόσμο.

Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τη Schlumberger, έπεται της συγχώνευσης στην οποία έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές τις, οι Halliburton και Baker Hughes.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ