2015-08-31 20:27:30
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 5 ανδρικά, πιο μοδάτα, κουρέματα - Πώς να τα ζητήσετε [photos]
Οι τάσεις στα κουρέματα έρχονται και παρέρχονται... Το mullet (γνωστό ως χαίτη ή λασπωτήρας), η αλογοουρά και το bowl cut (κούρεμα που το κεφάλι θυμίζει... μπωλ!!) έχουν ένα κοινό. Ότι κάποια στιγμή, ορισμένοι άντρες αποφάσισαν ότι τους πηγαίνει. Και αυτό αποδείχτηκε λάθος.

Παρακάτω όμως θα αναφερθούμε σε πέντε αντρικά κουρέματα τα οποία έχουν επίσης ένα κοινό σημείο. Το γεγονός ότι έχουν στιλ και είναι διαχρονικά.

Με την... ψιλή (buzz)

Εμπνευσμένο από το στρατό υιοθετημένο από τους κινηματογραφικούς αστέρες, τα μοντέλα και τους ράπερ, το κούρεμα buzz πάντα μέσα στη μόδα, δίνοντας ένα μοναδικό στιλ. Για να διατηρήσει την φόρμα του θα πρέπει να επισκέπτεστε τον κουρέα σας τακτικά. Γίνεται απλά με μία ηλεκτρική κουρευτική μηχανή και είναι εύκολο στο styling, αφού στην ουσία δεν απαιτεί τίποτα. Αν όμως έχετε ξηρή επιδερμίδα στο κεφάλι, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική κρέμα ή λάδι για τα μαλλιά, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείται ματ πηλό για να στρώνουν καλύτερα οι τρίχες.


Ταιριάζει στους άντρες με λίγα μαλλιά, αλλά και σε εκείνους που έχουν γένια, αφού τονίζει περισσότερο το βλέμμα.

Το side swept

Το κούρεμα αυτό γεννήθηκε στις αρχές του '50 στα μπαρμπέρικα και αποτέλεσε επανάσταση για το κλασικό λουκ της εποχής. Από τότε η κοντοκουρεμένη φράντζα στο πλάι ταυτίστηκε με την επανάσταση. Κούρεμα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης, ταιριάζει αν η υφή της τρίχας των μαλλιών σου είναι χοντρή και σγουρή. Δεν αναδεικνύεται σε ίσιο ή λεπτό μαλλί. Για το styling αρκεί να εφαρμόσετε σε βρεμένα μαλλιά λίγη πάστα και με τα δάχτυλα να φτιάξετε την φράντζα στο πλάι δίνοντας της έναν κυματισμό.

Το long cut

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα κούρεμα συντήρησης και είναι ιδανικό αν είσαι σε φάση που μεγαλώνεις τα πίσω και τα πλαϊνά σου. Ταιριάζει σε εκείνους που έχουν ογκώδη σπαστά ή σγουρά μαλλιά.

Βρείτε έναν καλό και δοκιμασμένο κομμωτή και ζητήστε να αφήσει μεγαλύτερο μάκρος στα μπροστινά μαλλιά σε σχέση με αυτά στην κορυφή ώστε να χτενίζονται προς τα πίσω. Εφαρμόστε λίγο πηλό ή πάστα σε νωπά μαλλιά και στεγνώστε τα με μια βούρτσα ή τα χέρια σας δίνοντάς τα όγκο. Στο τέλος μπορείτε να τα «ανοίξετε» με τα δάχτυλά σας για να πέφτουν πιο κυματιστά. Τέλος μπορείτε να τα ψεκάσετε με ένα σπρέι αλατιού ή πούδρα μαλλιών.

Το κοντοκουρεμένο crop

Το κούρεμα των ηλικιωμένων ή για τους νέους που δεν θέλουν να διαθέτουν πολύ χρόνο για το styling των μαλλιών τους. Μπορεί να είναι καλοχτενισμένο για τη δουλειά ή πιο ατημέλητο για τις ώρες της διασκέδασης. Ταιριάζει σε αυτούς που έχουν πυκνά μαλλιά και θέλουν να τους αφαιρέσουν όγκο.

Το παν κι εδώ είναι ο καλός κομμωτής που πρέπει να κουρέψει κοντά τα πλαϊνά και σταδιακό κόψιμο όσο πηγαίνει προς τα πίσω. Σ' αυτό το κούρεμα το παν είναι το μεγαλύτερο μήκος στο επάνω μέρος. Στεγνώστε και εφαρμόστε ματ πηλό με τα χέρια τρίβοντας τα μαλλιά σας και δίνοντάς τα μια ακανόνιστη φόρμα.

Το slick back

Το κούρεμα αυτό το έχουν αγαπήσει πολλά δημόσια πρόσωπα, επιχειρηματίες και σταρ του Hollywood από την δεκαετία του '20 μέχρι και σήμερα. Μπορεί να το υιοθετήσουν νεαροί, αλλά και πιο ώριμοι άντρες και ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα σχήματα προσώπου. Ενδείκνυται για όλους σχεδόν τους τύπους μαλλιών, αλλά ταιριάζει καλύτερα στα λεπτά, ίσα μαλλιά, γιατί στα σγουρά θα απαιτηθεί μια πιο βαριά κρέμα για να στρώσουν κι αυτό δεν θα δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.

Απαιτείται ψαλίδισμα πάνω από όλα. Είναι ουσιαστικά ένα κοντό κλασικό κόψιμο στο πλάι και στο πίσω μέρος με μια έντονα τονισμένη χωρίστρα στη μία πλευρά. Το πάνω μέρος δίνει όλο το στιλ που πρέπει να είναι κομμένη σε μακριές αφέλειες, ώστε να χτενίζονται προς τα πίσω.

Εφαρμόστε μια πάστα διαμόρφωσης σε βρεγμένα μαλλιά και στεγνώστε προς τα πίσω με τη βοήθεια μιας χτένας με αραιά δόντια. Τα πλαϊνά και το πίσω μέρος πρέπει να είναι ίσια. Για ένα υγρό φινίρισμα, εφαρμόστε αλοιφή μαλλιών με βάση το νερό που θα δώσει περισσότερη λάμψη και στιλπνότητα. Για μια ματ εμφάνιση βάλτε περισσότερη πάστα και ψεκάστε με λακ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ