2015-09-02 11:17:33
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε κάθε εκλογική διαδικασία, συμμετέχει ενεργά διά του Προϊσταμένου της και λοιπών στελεχών της στη Συντονιστική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας Εκλογών και την Ομάδα Κυβερνοασφάλειας Εκλογών που λειτουργεί υπό αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, συμμετείχε χθες (01-09-2015) σε προκαταρκτική τεχνική σύσκεψη, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία, οργάνωση και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών και την αντιμετώπιση τυχόν ηλεκτρονικών επιθέσεων στα κρίσιμα ηλεκτρονικά – ψηφιακά συστήματα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσκλήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών και συμμετείχε από κοινού με στελέχη του εν λόγω Υπουργείου, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) και του Πρωθυπουργικού Γραφείου.


Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήθηκε η διάθεση στελεχών στην έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ιδιαίτερα στα κρίσιμα σημεία που βρίσκονται και λειτουργούν τα πληροφοριακά συστήματα που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία, με σκοπό την αποτροπή επιθέσεων και την προστασία τους από κάθε κακόβουλη ενέργεια.

Σε επόμενη σύσκεψη θα καθορισθούν επιμέρους τεχνικά ζητήματα και θα ορισθούν τα κομβικά σημεία επαφής όλων των εμπλεκόμενων στην εκλογική διαδικασία φορέων, καθώς και τα κρίσιμα σημεία φιλοξενίας των πληροφοριακών συστημάτων, όπου θα διατεθεί το εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ