2015-09-02 13:33:46
Φωτογραφία για Κουτσούμπας: Οι... λαφαζανιές σημαίνουν ψευτιές
Βολές κατά του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Τετάρτη.

Επανέλαβε τη φράση «λαφαζανιές» για τα λεγόμενα του επικεφαλής του νέου κόμματος, διευκρινίζοντας ότι αν και είναι ένα λογοπαίγνιο, επί της ουσίας αφορά τις ψευτιές που λέγονται από τον κ. Λαφαζάνη.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο κ. Λαφαζάνης έλεγε πως αυτό που τον ένωνε στον ΣΥΡΥΖΑ με τους υπόλοιπους, ήταν η «αντιμνημονιακή ομπρέλα» και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από το πρώτο Μνημόνιο είχε τονίσει πως ο διαχωρισμός των εργαζομένων και του λαού σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» είναι κάλπικος.

Επισήμανε ότι βάσει αυτής της λογικής, στο «αντιμνημονιακό μέτωπο» χωρούν από τους «ναζί και τους φασίστες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ως τους διάφορους επαναστάτες» και πρόσθεσε ότι ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει τώρα αυτόν ακριβώς τον διαχωρισμό. Πρόσθεσε ότι η «αντιμνημονιακή πάλη» γενικώς, και χωρίς να διευκρινίζεται ποιο κοινωνικοοικονομικό σύστημα υπηρετεί ο οπαδός της, οδηγεί εκ νέου σε νέα μνημόνια.


Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Λαφαζάνης λέει ότι θα παραμείνει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «αν μοιράζεις την πίτα σε μονοπωλιακούς ομίλους, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό, οδηγώντας τον λαό και την χώρα σε τραγωδίες».

Ερωτηθείς για τις Σκουριές είπε ότι «δεν μπορεί να κλείνεις βιομηχανικές μονάδες» και επισήμανε ότι η κοινωνική ιδιοκτησία στον ορυκτό πλούτο θα διασφάλιζε και την λειτουργία του εργοστασίου προς όφελος του λαού και την απαραίτητη προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία, επισήμανε καταρχήν το μικρό μέγεθος της ιδιοκτησίας αυτών των εκπαιδευτηρίων, οι οποίες επιβαρύνονται με την επιβολή ΦΠΑ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι από θέση αρχής το ΚΚΕ υποστηρίζει τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, επισήμανε ότι το δημόσιο σχολείο είναι υποβαθμισμένο και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταδικαστεί το σύστημα που οδηγεί τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Κουτσούμπας απέκλεισε την συμμετοχή του ΚΚΕ σε «συγκολλήσεις σκορποχωρίων που οδηγούν σε αυτό που έγινε», διευκρινίζοντας ότι η 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την καλύτερη απόδειξη και επιβεβαίωση της θέσης του ΚΚΕ του «γιατί δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση στο καπιταλιστικό πλαίσιο».

Είπε ότι αν η εργατική τάξη εκτιμά ότι πρέπει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση, τότε και το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι αν ο λαός αποφασίσει να έλθει ο ίδιος στην εξουσία, τότε το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει το «παρών».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στο debate όλων των πολιτικών αρχηγών. Επί αυτού του ζητήματος, τόνισε το ανεπίτρεπτο της διεξαγωγής debate, μεταξύ δύο κομμάτων, πρακτική που συνεχίζει το κλίμα πόλωσης, ενώ σε ότι αφορά το debate μεταξύ όλων των κομμάτων, είπε ότι τουλάχιστον οι ερωτήσεις πρέπει να είναι ίδιες προς όλους.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είπε ότι χρειάζονται και άμεσα μέτρα, όπως οργάνωση χώρων υποδοχής και καταγραφής και παροχής ανθρώπινης περίθαλψης και σύγκρουση με το «Δουβλίνο», ώστε όσοι εισέρχονται στη χώρα να μπορούν να φεύγουν για όπου θέλουν.

Χαρακτήρισε το ζήτημα μεγάλο και σοβαρό που δεν λύνεται ούτε με καταστολή, όπως λένε οι φασίστες, ούτε με το να πηγαίνουν όπου θέλουν «και να λιάζονται», σύμφωνα με την «κυρία Τασία» και υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει ως μέλος του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Τέλος, επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, με αμφότερα να παραμένουν αναξιοποίητα στο πλαίσιο και λόγω του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ενώ ο δρόμος για τον λαό και τη χώρα, είναι εκείνος της κοινωνικοποίησης του παραγόμενου πλούτου και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, μονομερή διαγραφή του χρέους και της εισόδου με λαϊκή εξουσία σε ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης όπου το κριτήριο θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ