2015-09-08 21:17:22
Φωτογραφία για Παράλληλες εξαγωγές: Αλλαγές στην απόφαση
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Την τροποποίηση της απόφασης «Προσωρινής Απαγόρευσης Παράλληλων Εξαγωγών και Ενδοκοινοτικής Διακίνησης» αποφάσισε η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κ. Αντωνίου.

Μετά από διαρκή αξιολόγηση των στοιχείων επάρκειας φαρμάκων στην αγορά αποφασίστηκε η τροποποίηση του πίνακα με τα φάρμακα τα οποία απαγαρεύεται να εξαχθούν ή να διακινηθούν ενδοκοινοτικά, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι εμβολιαστικές ανάγκες των ασθενών με τα συνδυασμένα εμβόλια που περιέχουν αντιγόνα κοκκύτη έναντι διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, αιμόφιλου ινφλουένζας και ηπατίτιδας Β.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ισχύος της απόφασης απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων

Συγκεκριμένα:

1) Προστίθενται στον κατάλογο των προσωρινά απαγορευομένων προς παράλληλη εξαγωγή, ενδοκοινοτική διακίνηση και αποθεματοποίηση, τα φάρμακα ΗΕΧΥΟΝ Ενέσιμο εναιώρημα σε προγεμισμένη σύριγγα BOOSTRIX Ενέσιμο εναιώρημα


2) Τα φάρμακα που απαγορεύεται προσωρινά να αποτελέσουν αντικείμενο παράλληλων εξαγωγών & ενδοκοινοτικής διακίνησης περιλαμβάνονται στον παρακάτω πίνακα

Η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει και για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα με έκτακτη εισαγωγή, είτε από τον ΙΦΕΤ είτε από φαρμακευτική εταιρεία. “Η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη” αναφέρεται στην απόφαση του ΕΟΦ.

Τονίζεται, δε, πως η παράβαση της απαγόρευσης αεπισύρει την επιβολή κυρώσεων.

Τροποποίηση Απόφασης Παράλληλων Εξαγωγών
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ