2015-09-15 14:42:11
Φωτογραφία για ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΡΝ
Η Μπάγερν είναι φόβητρο, όχι όμως και ανίκητη... Πίεση, ταχύτητα, εξαιρετικά μαρκαρίσματα και... έδρα μπορούν να δώσουν ελπίδες στον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε τονίζει στο "gazzetta.gr" ο Κώστας Σταφυλίδης!

Αναλυτικά Το απόγευμα του Σαββάτου η Μπάγερν Μονάχου χρειάστηκε ένα πέναλτι - φάντασμα για να λυγίσει το εμπόδιο της Αουγκσμπουργκ και να πάρει τη νίκη. Οι Βαυαροί δεν έπεισαν με την απόδοσή τους, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να στέλνει μήνυμα σε όλους τους παίκτες του «Το παιχνίδι μας ήταν αργό και κάπως μονότονο. Ελπίζω να βελτιωθούμε άμεσα διότι μας περιμένει η πρεμιέρα του Champions League».

Η Αουγκσμπουργκ έβαλε εμπόδια στην Πρωταθλήτρια Γερμανίας, με την ομάδα του Κώστα Σταφυλίδη να φωνάζει δικαιολογημένα για τη διαιτησία. Ωστόσο, η Μπάγερν παραμένει στις κορυφαίες της Ευρώπης και είναι ικανή να καταστρέψει κάθε αμυντικό πλάνο .

Ο Ελληνας αμυντικός μιλά γι αυτά που είδε από τον πάγκο του «Allianz Arena», αλλά κι αυτά που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να της βάλει δύσκολα...


«Είναι μια τεράστια ομάδα, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και η κλάση των παικτών εντυπωσιακή. Από το τεχνικό τιμ μέχρι τους παίκτες είναι εξαιρετικοί. Ομάδα που ξέρει τι θέλει και πως να το παίρνει, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Παίζει απλό ποδόσφαιρο, ο καθένας ξέρει τον ρόλο του κι αυτό της δίνει τεράστια δυναμική» ήταν το αρχικό σχόλιο του Κώστα Σταφυλίδη.

Τι και αν ένα από τα κορυφαία δίδυμα της Ευρώπης, Ριμπερί - Ρόμπεν είναι εκτός πλάνων, η ποιότητα της Μπάγερν ξεχειλίζει. Αυτό τόνισε ο παίκτης της Αουγκσμπουργκ, που στάθηκε στα πλεονεκτήματα της αντιπάλου του Ολυμπιακού «Το κέντρο και η επιθετική γραμμή λειτουργούν φανταστικά. Παίκτες παγκοσμίου κλάσης που κάνουν τη διαφορά. Είναι πολύ επικίνδυνη με Αλάμπα και Κόστα από αριστερά. Στα χαφ ο Αλκάνταρα είναι τρομερός παίκτης, ταχύτατος. Διαβάζει το ματς. Οσο για τον Λεβαντόσφκι, μιλάμε για μεγάλη κλάση. Μπορεί να σου βγει από την πλάτη και να μην καταλάβει τίποτα ο αμυντικός. Πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, με το ένστικτο του σκόρερ και αν η άμυνα του Ολυμπιακού θέλει να έχει τύχη, τότε πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι 100%. Ενα λάθος μπορεί να φέρει το γκολ...Η Μπάγερν δεν έχει βρει ακόμα τον εαυτό της, έχει απουσίες, αλλά και απίθανο πάγκο με πολλές, πολλές λύσεις...».

Εχει τύχη ο Ολυμπιακός απέναντι στους Βαυαρούς; «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο το έργο του, ωστόσο πιστεύω και για τη Μπάγερν δεν θα είναι εύκολο απόγευμα. Η έδρα του Ολυμπιακού είναι πολύ δυνατή κι αυτό το συζητούν. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να το παλέψουν, έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, παίζουν με πάθος εντός έδρας και αν το πιστέψουν έχουν ελπίδες. Συγκέντρωση, ταχύτητα, δύναμη και ώθηση από την εξέδρα... Αν τα έχει αυτά μπορεί να ελπίζει. » σχολίασε ο Κώστας Σταφυλίδης.

Ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζει πίεση ψηλά, θέλει να βάλει στο παιχνίδι παίκτες που θα καλύψουν κάθε σπιθαμή του γηπέδου και ο διεθνής αμυντικός προσθέτει: «Σίγουρα τα παιχνίδια του Σαββάτου και της Τετάρτης δεν έχουν σχέση, ωστόσο η Μπάγερν πονάει όταν εγκλωβιστεί το κέντρο της. Ο Ολυμπιακός πρέπει να πιέσει, να κλείσει διαδρόμους και να είναι σφιχτός. Οταν δεν βρει διαδρόμους ανοιχτούς δεν μπορεί να απειλήσει. Πρέπει να κοπεί στη μέση κι αυτό θέλει πίεση και ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι και να είναι προσηλωμένος 100% στον στόχο του. Αλλωστε, με τέτοιες ομάδες, μια στιγμή αδράνειας μπορεί να κάνει τη ζημιά...».

Ο Κώστας Σταφυλίδης ξεπέρασε τον τραυματισμό του που τον άφησε εκτός για δυο εβδομάδες και δηλώνει έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού: «Είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε εκτός δυο εβδομάδες. Τώρα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Στόχος μου είναι να παραμείνει στο εξωτερικό. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω Ελλάδα ακόμα...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ