2015-09-19 10:51:49
Φωτογραφία για Προεκλογικό σοκ!
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου- virus.com.grl

«Φρένο» σε εκατοντάδες προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων το οποίο θα στελέχωνε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά ιατρεία, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ακυρώνοντας μια βασική προεκλογική εξαγγελία της Αριστοτέλους.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε πως οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απορρίπτοντας το αίτημα της κατ’ εξαίρεση πραγματοποίησής τους. Μοναδική «αχτίδα φωτός» για τις κατεπείγουσες ανάγκες του πολύπαθου συστήματος υγείας, το αμέσως επόμενο διάστημα είναι οι επικείμενοι διορισμοί 452 ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας (δες εδώ).

Όπως είχε υποστηρίξει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στις 27/7 στο Virus, οι λογαριασμοί των νοσοκομείων πιστώθηκαν με 40 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου ν’ αναζητήσουν επικουρικό προσωπικό για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, έως ότου προχωρήσουν οι προσλήψεις των μονίμων (δες εδώ). Με βάση το σχεδιασμό του απελθόντα υπουργού Υγείας, οι επείγουσες ανάγκες θα καλύπτονταν καταρχήν από 800 επικουρικούς γιατρούς και 700 επικουρικούς νοσηλευτές, ενώ σταδιακά μέσα στο 2016 θα υλοποιούνταν και η δέσμευση για 4.500 μόνιμες προσλήψεις, ανακουφίζοντας κάπως το σύστημα και “φρενάροντας” το μεταναστευτικό κύμα νέων επιστημόνων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ