2015-09-23 11:34:37
Φωτογραφία για Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣ
Ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του μνημονίου που θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και ΕΚΑΣ αναζητά η κυβέρνηση, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. «Το συνταξιοδοτικό πρέπει να το μεταρρυθμίσουμε, έπρεπε να το έχουμε κάνει προ πολλού. Τώρα, έχουμε την ανάγκη να βρούμε εναλλακτικά και ισοδύναμα σε αυτά που προβλέπει το μνημόνιο που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ. Αρα, έχουμε μια υποχρέωση να έχουμε ένα δίκαιο σύστημα που να μη θίγει τους αδύναμους και να είναι μακροχρόνια βιώσιμο», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κοπεί το ΕΚΑΣ, απάντησε αρνητικά και εξήγησε: «Γι΄ αυτό το λόγο είχα φωνάξει τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Εργασίας. Ήξερα ότι δεν είχαμε διαπραγματευτική ισχύ να αποτρέψουμε τα συγκεκριμένα μέτρα που ζήταγαν. Αρα τι τους ζήτησα; "Αν εμείς σας φέρουμε μια δική μας μεταρρύθμιση, συνολική, θα δεχθείτε να αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα μέτρα;" Κι αυτό μπήκε στο μνημόνιο».


Σ.Σ.

Κυρίες, Κύριοι και....περήφανα γηρατειά, μην φωνασκείτε, ο λαός με την την ψήφο του αποδέχθηκε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο! Δηλαδή, τι θέλετε να κάνουμε τώρα, έτσι θέλησε, έτσι έπραξε! Προσκυνώ λοιπόν τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, που αποφάσισες τόσο μαζικά και τόσο καταλυτικά ότι η αξιοπρέπεια είναι για τους άλλους και όχι για σένα.

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, από τότε που υπάρχει ανθρώπινος πολιτισμός σε τούτον τον πλανήτη, που αποφάσισες τόσο μαζικά και τόσο καταλυτικά ότι σου πρέπει ο εξευτελισμός και η ταπείνωση.

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, που προτίμησες αντί τη λευτεριά, το ζυγό και την υποτέλεια.

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, που θεωρείς ότι το μόνο που σ’ αξίζει είναι η αιώνια φτώχεια, η κακομοιριά και η εξαθλίωση.

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, που αποφάσισες να σώσεις -έτσι νομίζεις- το τομάρι σου προσφέροντας, ως άλλος Αβραάμ, θυσία τα παιδιά σου στο μοναδικό θεό που πίστεψες, στο ευρώ!

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, που αποφάσισες να αυτοκτονήσεις. Να χαθείς οριστικά και να μείνεις στην ιστορία σαν ένα παράξενο λαό, που δεν μπόρεσε μέχρι τον αφανισμό του, να υπάρξει χωρίς να είναι ραγιάς και υπόδουλος.

Προσκυνώ τη χάρη σου λαέ! Είσαι ο πρώτος και μοναδικός λαός στον κόσμο, που δεν διδάχτηκες τίποτα από την ιστορία σου και τον πολιτισμό σου. Λες και δεν ήτανε δικά σου. Τα χάρισες στους ξένους, που ανέκαθεν σε θεωρούσαν παρείσακτο στη μάνα γη που σε γέννησε και ήθελαν να σε αφανίσουν και να αρπάξουν τη προγονική σου γη. Το κατάφεραν τελικά με τη δική σου υπογραφή. Με τη δική σου βούληση.

Προσκυνώ! ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ