2012-05-08 21:21:58
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ: ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ... ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ!
Ο Κάιλ Χάινς μιλώντας στο "gazzetta.gr", εξήγησε πως ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει, όπως πολλοί θεωρούν, στο Final4 για την χαρά της συμμετοχής, αλλά και για κατακτήσει την κούπα.

Ο Αμερικανός σέντερ των ερυθρόλευκων τόνισε πως ο ίδιος και η παρέα του δεν θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη μόνο και μόνο για τη συλλογή εμπειριών.

Ο 26χρονος σέντερ συμφώνησε με την άποψη πως η ομάδα του είναι η πιο άπειρη από τις τέσσερις που θα πάρουν μέρος στο Final4, αλλά... απάντησε πως είναι και η πιο διψασμένη από κάθε άλλη για τίτλους!

-Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει. Τι υπάρχει μέσα στο μυαλό σου λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα;

Eίμαι ενθουσιασμένος και περιμένω πως και πως να έρθει η Παρασκευή και να αντιμετωπίσουμε τη Μπαρτσελόνα. Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που προκριθήκαμε στο Final Four και περιμένω πως και πως να παίξουμε και να ζήσουμε όλη αυτή την ατμόσφαιρα, το αξίζαμε όλο αυτό και θέλω να το ζήσουμε από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή.


-Αυτό είναι το πρώτο Final Four της καριέρας σου, πως περιμένεις την ατμόσφαιρα;

Έχω δει πολλά βίντεο από προηγούμενα Final Four του Ολυμπιακού πριν καν υπογράψω στην ομάδα, όταν ακόμη συζητούσαμε. Αυτό είναι το τρίτο Final Four της ομάδας τα τελευταία χρόνια και ελπίζω να είναι και το... γούρικο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και πάντα στοχεύει στην κορυφή, οπότε ελπίζω να ζήσουμε στην Κωνσταντινούπολη στιγμές ανάλογες με εκείνες του 1997.

-Τι ξέρεις για εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού;

Ξέρω ότι ήταν στην ομάδα ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος είναι ακόμη εδώ, το ίδιο και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που ήταν και τότε προπονητής ενώ ήταν στην ομάδα και ο Μήτσος (σ.σ. φροντιστής). Οπότε ελπίζω και εύχομαι να τους δώσουμε την ίδια χαρά, όπως πριν από δεκαπέντε χρόνια. Έχω δει πολλά βίντεο από τη Ρώμη, ο κόσμος ήταν φανταστικός και μακάρι να ζήσουμε κάτι ανάλογο.

-Όταν υπέγραφες το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, το περίμενες ότι θα φτάνατε ως εδώ τώρα;

Ήταν στόχος μου και το ήθελα πολύ. Αν μου έλεγε κανείς πως στην τέταρτη μου χρονιά στην Ευρώπη θα έπαιζα σε Final Four, δεν θα τον πίστευα. Αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ όλη τη σεζόν για να φτάσουμε ως εδώ. Και από τη στιγμή που κάναμε τόση δουλειά, τώρα βλέπουμε τους καρπούς της να βγαίνουν. Και πραγματικά το χαίρομαι γιατί όλα τα παιδιά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Στην αρχή της σεζόν πολύ μας χλεύαζαν και έλεγαν πως δεν θα περνούσαμε ούτε την πρώτη φάση, αλλά είμαστε ακόμη εδώ.

-Φαντάζομαι έχεις παρακολουθήσει ήδη πολλά ματς της Μπαρτσελόνα. Έχεις εντοπίσει δυνατά και αδύνατα σημεία στους πρωταθλητές Ισπανίας;

Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα που δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει αδύνατα στοιχεία στο παιχνίδι της. Ο Ναβάρο και ο Λόρμπεκ είναι δύο παίκτες "κλειδιά" στο επιθετικό τους παιχνίδι, αλλά γενικά λειτουργούν αρκετά ομαδικά, οπότε θα είναι λάθος να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε μόνο αυτούς τους δύο. Σε κάθε θέση έχουν τουλάχιστον δύο εξαιρετικούς παίκτες ενώ θεωρώ πως το μεγάλο τους "όπλο" είναι η αμυντική τους συμπεριφορά. Όταν βλέπεις ορισμένους από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρωλίγκας να παίζουν τόσο καλή άμυνα, καταλαβαίνεις πως αυτή η ομάδα είναι σπουδαία.

-Εδώ και δέκα ημέρες έχετε μείνει χωρίς επίσημο παιχνίδι. Γι' αυτό δώσατε δύο φιλικά την εβδομάδα που πέρασε. Τελικά, όπως βλέπεις τώρα τα πράγματα, θα ήταν καλύτερο να γίνουν τελικοί με τον Παναθηναϊκό ή όχι;

Θα ήταν καλό να παίζαμε με τον Παναθηναϊκό ένα ή δύο παιχνίδια ώστε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας. Σίγουρα θα μας έπαιρναν πολύ ενέργεια και φρεσκάδα αυτά τα ματς, γιατί τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χρειάζονται φοβερή ενέργεια, όπως έγινε στα ματς με τη Σιένα και κάτι παραπάνω. Όλα τα βλέμματα θα ήταν εδώ, σε αυτά τα παιχνίδια και έτσι στην ομάδα θα έμπαινε πίεση. Αυτό, όμως, δεν είναι κακό. Θα ήθελα να παίζαμε με τον Παναθηναϊκό ώστε άπαντες να ήταν σε εγρήγορση. Πλέον, όμως, δεν έχει σημασία να το συζητάμε αφού δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο την Μπαρτσελόνα και όχι τον Παναθηναϊκό.

-Υπάρχει περίπτωση, όμως, να βρείτε τον Παναθηναϊκό και νωρίτερα από τους τελικούς της Α1. Ίσως και στον τελικό του Final Four.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει εξαιρετική ομάδα, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και αξίζουν τον σεβασμό όλων. Σίγουρα θα ήταν κάτι εξαιρετικό για το ελληνικό μπάσκετ να φτάσουμε και οι δύο στον τελικό και μάλιστα στην Τουρκία, αλλά ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα αν θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Μακάρι. Αλλά για εμάς δεν έχει και τόση σημασία, ίσως είναι πιο σημαντικό για τους οπαδούς μας, αλλά όχι για εμάς. Εμείς κοιτάμε πρώτα τη Μπαρτσελόνα και μετά τον αντίπαλο μας στον τελικό. Όποιος και θα είναι, θα κάνουμε την ίδια προσπάθεια. Αν λοιπόν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω κάποιον αντίπαλο, θα επέλεγα τον νικητή του πρώτου ημιτελικού γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα κερδίσουμε και εμείς (γέλια).

-Όταν θα μπεις στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Τουρκία, με ποια θέση θα είσαι ικανοποιημένος;

Μόνο με την πρώτη θέση. Με τίποτα άλλο. Δεν θα είναι κανείς χαρούμενος με την απλή συμμετοχή της ομάδας στο Final Four. Σίγουρα χαρήκαμε που βγήκε η προσπάθεια μας όλους αυτούς τους μήνες, αλλά δεν πηγαίνουμε εκεί για να παίξουμε απλά δύο παιχνίδια και να επιστρέψουμε. Παλεύαμε όλη τη σεζόν για να τα καταφέρουμε και δεν θα ταξιδέψουμε στην Τουρκία απλά και μόνο για τη συμμετοχή. Πάμε για να πάρουμε την κούπα.

-Συστήθηκες στο κοινό στα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός στο τουρνουά Two Nations Cup, περίπου πριν οκτώ μήνες. Τότε όλοι ρωτούσαν για το ύψος σου και κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσες να κάνεις τη διαφορά. Τώρα θα πας στην Τουρκία ως ένας από τους σταρ αυτής της ομάδας. Πως αντιλαμβάνεσαι όλη αυτή την αλλαγή;

Καταλαβαίνω πως ο κόσμος με αντιμετωπίζει διαφορετικά. Από τους φιλάθλους μέχρι και τους αντιπάλους. Αλλά αυτό που έχουμε καταφέρει είναι ομαδικό και όχι ατομικό. Δεν έχει κερδίσει ο Χάινς τον σεβασμό των αντιπάλων, αλλά ο Ολυμπιακός. Και δεν είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής, αλλά ο Βασίλης (Σπανούλης), αυτόν προσπαθούν να σταματήσουν όλες οι ομάδες, αλλά δύσκολα το καταφέρνει κάποια (γέλια). Όπως έλεγα και τότε, το ύψος μου είναι αυτό και δεν αλλάζει πλέον. Οπότε έχω μάθει να ζω με αυτό (γέλια).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ