2012-05-09 07:03:06
Φωτογραφία για Και τώρα, τι λέτε δημοσκόποι;
 Αποδεικνύεται πως οι δημοσκόπησεις γίνονται μόνο και μόνο για να μας εξαπατούν και να μας καθοδηγούν.

Ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, εκτός από το μνημόνιο και το δικομματισμό, είναι τα κανάλια και οι εταιρείες των έγκυρων δημοσκοπήσεων. Θυμάστε καλά ότι έλεγαν κάποιες από αυτές, το ΠΑΣΟΚ στο 8%. Σήμερα, κάποιοι δημοσκόποι λένε ότι δεν υπήρξε αυτό το ποσοστό ποτέ! Δηλαδή, μ’ άλλα λόγια, μείωσαν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ τότε, αυξάνοντας τη δύναμη του Φώτη, για να προβάλουν το νέο αρχηγό μετά; Να, το πήρα από 8% και έκανα ότι μπορούσα; Τι εννοούν;

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές που έγιναν στα κανάλια, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είχε άνοδο, και παρουσιάζονταν δεύτερο.

Να θυμηθούμε μερικές:

«Όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρίας Rass που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» -τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων- η Ν.Δ. προηγείται με 24,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17,1%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,7%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 3,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 8,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%...»


«Κάπα Research (ΝΕΑ) με αναγωγή: ΠΑΣΟΚ: 19,1%, ΝΔ 25,5%, ΛΑΟΣ 4%, ΚΚΕ 10,6%, ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, ΔΥΣΗ 3,8% κτλ, κτλ»

Τα ίδια περίπου αποτελέσματα είχαν όλες οι δημοσκοπήσεις ALCO (ΝΔ 1η,ΠΑΣΟΚ 2ο ), Pulse RC, (ΝΔ 22, ΠΑΣΟΚ 15), το Έθνος με τη Marc (φωτογραφία), MRB, Metron Analysis, Public Issue, κοκ.

Ρωτώ; Μα σε ΚΑΜΙΑ ο ΣΥΡΙΖΑ 2ος; Τέτοια ανατροπή σε 15 μόλις μέρες; Δεν είναι περίεργο;

Ναι ξέρω, οι αναποφάσιστοι… κοντά, κοντά τα κόμματα… το στατιστικό σφάλμα κλπ. Να προσθέσω και την πανσέληνο που επηρέασε την ψήφο μας στις δικαιολογίες. Χα!

Το ποιο «περίεργο» όμως, είναι ότι μετά την απαγόρευση, φήμες, έδιναν τη ΝΔ στο 31% και το ΠΑΣΟΚ στο 22%. Μερικά από αυτά τα γκάλοπ, που έπαιρναν με κίνδυνο της ζωής τους αυτοί που τα παρουσίαζαν, από τις καλά φυλασσόμενες πρεσβείες άλλων χωρών, έδιναν περίεργα νούμερα. Μια για παράδειγμα, έδειχνε ποσοστό 111,9%!

Το ζήτημα είναι, ότι οι «μάγκες» αυτοί , όχι μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη, αλλά συνέχισαν απτόητοι. Αν κάνατε μια βόλτα στο διαδίκτυο, θα βλέπατε exit poll πριν πάει καλά, καλά μεσημέρι. Ο καθένας έλεγε τα δικά του.

Κάνοντας πλάκα, είχα πει: «Και τώρα το δελτίο καιρού: Στο χωριό των στρουμφ, το χαμηλό δε λέει να φύγει. Όλα δείχνουν τη θερμοκρασία γύρω στο 19 άντε 20. Στην πράσινη κοιλάδα ο παγετός παραμένει. Όχι μόνο αυτό αλλά ο καιρός επιδεινώνεται. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες από ποτέ. 12 - 14 με βροχή γιαούρτι συνταγματικό…»

Φυσικά, έκανα και λάθη. Ήταν εκτιμήσεις και πληροφορίες που είχα συγκεντρώσει από διάφορες πηγές.

Το ακριβές αποτέλεσμα των εκλογών, όλων γενικά, είναι γνωστό, μόνο αφού μετρηθεί και το τελευταίο κουκί. Βέβαια σε περιπτώσεις «μαμουδιών», αλλάζει το πράμα. Αλλά δε μπορείς να μη βλέπεις που πάει η δουλειά. Το καλύτερο αποτέλεσμα το δίνει η βόλτα στην αγορά. Το καφενείο, η συζήτηση με γνωστούς. Και όχι γκάλοπ που τα φτιάχνουν σε διάφορα γραφεία και κάνουν πράξη το «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».

Να μην ανησυχείτε λοιπόν από φήμες και σαχλαμάρες. Σκεφτείτε με τη λογική σας, ρωτήστε τους γνωστούς σας, τους φίλους. Το λέω αυτό, γιατί μας ετοιμάζουν νέο γύρο πλύσης εγκεφάλου, αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή, ποιος ο καταλληλότερος αρχηγός για το τάδε κόμμα, και κάτι τέτοια.

Μην μασάτε. Αναρτήθηκε από mitsos175

πηγή:ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ