2012-05-09 08:24:25
Φωτογραφία για Πιγκουίνος έφα
skal, θα επιχειρήσω μια αιρετική προσέγγιση στην ανάρτηση αυτή. Σε τρεις δόσεις:

Σαφώς υπονοείς τον Τσίπρα στον παραλληλισμό που κάνεις με τον ΑΓΠ. Για μένα δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει Τσίπρας. Ούτε Καμμένος υπάρχει. Ούτε καν Μιχαλολιάκος. Αυτοί είναι απλά τρία πρόσωπα που μπορεί και να μην υπήρχαν. Αυτό που υπάρχει είναι 7.000.000 Έλληνες πολίτες - ψηφοφόροι.

Αυτοί που σε πρώτη φάση εξαπατήθηκαν από την πολιτική τους τάξη και στη συνέχεια καθυβρίστηκαν και ενοχοποιήθηκαν όλοι συλλήβδην, βάσει του δοκιμασμένου στο τομάρι άλλων λαών δόγματος του ΣΟΚ, έτσι ώστε να καταταπεινωθεί η ψυχή τους, να διαλυθεί η ζωή τους και να παραλύσει η αντίδρασή τους. Αυτά είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την περαιτέρω αυταρχικοποίηση του καθεστώτος και την πλήρη κάμψη και ποδηγέτηση τού λαϊκού φρονήματος, γιατί μόνο έτσι θα κατορθωθεί η διαρπαγή της ίδιας μας της πατρίδας. Και φυσικά κανένας μας δεν ρωτήθηκε για όλα αυτά. Επομένως, δεν ισχύει φίλε αυτό που λες: «Μην καθαγιάζουμε τη λαϊκή βούληση, γιατί ως αποτέλεσμα αυτής φθάσαμε εδώ που φθάσαμε». Το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Ήταν η απομάκρυνση από τη λαϊκή βούληση που μάς έφτασε εδώ.


Δεν είχαν καμμιά πολιτική νομιμοποίηση να τελέσουν τέτοιο έγκλημα, πολύ απλά γιατί έγραψαν στα τέτοια τους τη λαϊκή βούληση, υπονομεύοντας έτσι τη δημοκρατική λειτουργία. Όλα αυτά που αναφέρει η Georgia στην πρώτη παράγραφό της στις 3:23μμ (Georgia, συγχαρητήρια για την εξαιρετική σύνοψή σου της εθνικής μας ξεφτίλας), αλλά και το γεγονός ότι έχουν εγκατασταθεί μπάστακες στα υπουργεία, όπως επίσης και οι συνεχείς ωμές παρεμβάσεις Σόιμπλε και ΣΙΑ που μάς κουνάνε το δάχτυλο και μάς διατάσσουν τι να ψηφίσουμε, θέτουν πρώτα απ’ όλα θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας. Άρα, πριν φτάσουμε στο θέμα του «πολιτικού τζογαρίσματος» και της «ανατροπής και ακύρωσης του μνημονίου», πρέπει πρώτα απ’ όλα να απαντήσουμε αν θέλουμε ελευθερία και δημοκρατία. Και η λογική του μνημονίου δεν είναι συμβατή με καμμία από τις δύο έννοιες. Νομίζεις λοιπόν ότι είναι έστω συμβατή με την έννοια της πατρίδας;

Skal, μάς έκαναν πειραματόζωο του ξεσαλωμένου νεοφιλελεύθερου σχεδίου τους. Και ενώ νόμιζαν ότι μας είχαν λυγίσει και ταπεινώσει όσο χρειαζόταν, το 45% των πολιτών – ψηφοφόρων, δηλαδή πάνω από 3.000.000 κόσμος, εγκατέλειψαν τη Νέα Πασοκρατία και φύγανε γι αλλού. Από αυτούς, το 29% (δηλαδή πάνω από 2.000.000 κόσμος) πήγε στον Καμμένο, στον Τσίπρα και στον Μιχαλολιάκο. Οι πρώτοι είπαν «γμώ τη Νέα Δημοκρατία σας, θέλω πίσω την πατρίδα μου», οι δεύτεροι είπαν «γμώ το κέντρο και τη δεξιά σας, θέλω πίσω την πατρίδα μου» και οι τρίτοι είπαν «γμώ τη δημοκρατία σας, θέλω πίσω την πατρίδα μου». Και εμείς τι απάντηση δίνουμε; Ότι τελικά φταίει η λαϊκή βούληση; Μα αυτό έλεγε (έμμεσα) προεκλογικά ο Σόιμπλε και πήγε να μας ψαρώσει. Το αποτέλεσμα ποιό ήταν; Μα να ενισχύσει αυτά ακριβώς που φοβόταν (και αυτός και οι υπόλοιποι τοκογλύφοι). Ο λαός άρπαξε την ευκαιρία (ήξερε ότι δεν θα είχε άλλη) και εκφράστηκε. Τα έβαλε κάτω και τα μέτρησε. Ανέπτυξε στο μυαλό του την προβληματική του Ακρίτα και του elpasa και του Χρήστου και της Georgia και της δικής μου και άλλων 3.000.000 και μίλησε. Με μάτι αγριεμένο και λόγια ορθά – κοφτά. Και το μήνυμα το πήρανε.

Πρώτος – πρώτος ο Γιούνκερ σημείωσε ότι..... «Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα», είπε.

Μετά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα ότι….. "Αν συνοδεύαμε το σύμφωνο σταθερότητας με μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης και απασχόλησης, είμαι σίγουρος ότι θα βρίσκαμε περισσότερη υποστήριξη στο ελληνικό κοινοβούλιο"….. "Έχουμε επιτακτική ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας", αλλά "η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός", τόνισε ο Σουλτς.

Και ακολούθησε ο Τσαρλς Νταλάρα: Η Γερμανία θα αναθεωρήσει, η Ελλάδα θα τα καταφέρει… (και αυτό το ομολογεί μέχρι και το Σαμαρικό Αντινιούζ!)

O κ. Τσαρλς Νταλάρα…..δήλωσε ότι η Ευρώπη και ο βασικός πληρωτής της, η Γερμανία, έχουν προσηλωθεί υπερβολικά στις πολιτικές λιτότητας εις βάρος της ανάπτυξης, στρατηγική η οποία επιδεινώνει την – ήδη παραπαίουσα οικονομία – χωρών όπως η Ελλάδα….. «Η συνολική προσήλωση στις βραχυπρόθεσμες περικοπές πρέπει να προσαρμοστεί στην οικονομική πραγματικότητα»…«Πρέπει να εξισορροπήσει την εξίσωση λιτότητας-ανάπτυξης και να επιμηκύνει τον δρόμο δημοσιονομικής προσαρμογής για κάποιες χώρες»…«μία προσέγγιση σαφώς λιγότερο δαπανηρή από αυτή που οδήγησε στον εκτροχιασμό της κατάστασης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, σε σημείο ώστε να έχουν εισέλθει σε μεγαλύτερες δυσκολίες».

Τα πράγματα είναι απλά. ΓΑΠ και Παπαδήμος και Βενιζέλος και Σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ και τίποτα. Απλά κορόιδευαν τον κόσμο και πέταγαν πομφόλυγες για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Οι άλλοι τους είχαν στο χέρι. Είτε με πολιτικές πιέσεις είτε με τις λίστες τού Χριστοφοράκου (διαλέγετε ότι θέλετε). Και μέσω αυτών έλπιζαν να βάλουν στο χέρι και τους Έλληνες. Ο Σαμαράς μάλιστα το είχε πει ευθέως πριν φύγει για να πάει στον Ραχόι: «…ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό, είναι να γίνει με την εκτόνωση, να ανοίξει η βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, που μπορεί σε μια δημοκρατία να πάει μόνο σε εκλογές. Και για αυτό το λόγο οι εκλογές θα νομιμοποιήσουν την κατάσταση που σήμερα στα μάτια των περισσότερων δεν είναι νομιμοποιημένη…. Χρειάζεται λοιπόν μια νομιμοποίηση των γεγονότων, των πολιτικών, με εκλογές». Τι να πρωτοθαυμάσεις εδώ; Την ωμότητα ή τον κυνισμό του ατόμου;

Δεν τους φοβόντουσαν λοιπόν αυτούς οι τοκογλύφοι, τους ελέγχανε πλήρως. Το λαό φοβόντουσαν και γι αυτό οι γκαλλοπατζήδες δουλεύανε υπερωρίες για τις πρεσβείες και κάνανε χρυσές δουλειές! Ο κόσμος ήταν αυτός που διαπραγματεύτηκε. Με την ψήφο του. Και τα λαμόγια (Γιούνκερ και ΣΙΑ) φοβήθηκαν το ντόμινο και άρχισαν την αναδίπλωση… Τι βλέπεις λοιπόν σαν πιο αποτελεσματικό; Αυτό που λέει ο Σαμαράς, ότι δηλαδή «θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε.…» ή αυτό που τους πέταξε κατάμουτρα ο ελληνικός λαός; Την απάντηση την έχει δώσει ο Jim Morrison:

YOU CANNOT PETITION THE LORD WITH PREYER

skal, και δυο ακόμα σημεία που μού ξέφυγαν:

1) "-Σκληρή και παραδειγματική τιμωρία εκείνων που μας έβαλαν στο ΔΝΤ-Μνημόνιο"

Πιστεύεις πραγματικά ότι η Νέα Πασοκρατία (που "δεν τζογάρει"...) υπάρχει περίπτωση να τούς χώσει αυτούς στη φυλακή; Πώς; Όπως έκαναν τόσα χρόνια με όλες τις εξεταστικές επιτροπές για τη Siemens; Τα εξοπλιστικά; Το Βατοπαίδι; Ή μήπως όπως τώρα, που εν όψει εκλογών έχωσαν ένα πολιτικό πτώμα στον Κορυδαλλό και νόμισαν ότι καθάρισαν και ότι το κατάπιαμε;

2) Ας πάρουμε σαν υπόθεση εργασίας ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν έχουν σχέδιο. Όπως ακριβώς μάς το σερβίρει η Νέα Πασοκρατία, τα ΜΜΕ, διάφοροι "ακαδημαϊκοί διανοούμενοι" και λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" τού συστήματος. Η Νέα Πασοκρατία έχει σχέδιο; Ποιό; Αυτό τών τοκογλύφων; Τι πιστεύεις εσυ, ότι αυτό είναι σχέδιο για την Ελλάδα ή για τούς τοκογλύφους; Που το επέβαλαν με το μαχαίρι στο λαιμό και διέταξαν Βενιζέλο και Σαμαρά να το προσυπογράψουν με τη γνωστή δήλωση υποταγής; Μα το ίδιο ακριβώς έλεγαν οι ίδιες ξένες δυνάμεις, οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις, τα ίδια ΜΜΕ κλπ για το σχέδιο Ανάν, όπως επίσης και ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε σχέδιο λύσης, δεν ήταν "Πρόεδρος λύσης". Αυτός όμως ήταν πολιτικός και εθνικός γίγαντας ενώ τα δικά μας κυβερνητικά καμάρια είναι "αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα" Και τώρα τσούχτηκαν που τούς ζήτησε ο Τσίπρας να πάρουν πίσω τις επιστολές - δηλώσεις.

Μα φυσικά. Τον παραπήρε ψηλά τον αμανέ "αυτό το κwλόπαιδο". Ποιός είναι δηλαδή ο Τσίπρας να ζητάει τις επιστολές; Ο Γιούνκερ ή ο Σόιμπλε; Ή το ΔΝΤ; Δεν είναι ούτε καν ξένος (γιατί ως γνωστόν, εμείς είμαστε περήφανοι εθνικοί ηγέτες και μόνο σε ξένους δηλώνουμε υποταγή, αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα...)
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ