2012-05-09 16:23:05
Φωτογραφία για «Χαλαρώνει» και η ΟΥΕΦΑ την …αδειοδότηση!
Και αυτό γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Sportday, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου βλέπει τα οικονομικά προβλήματα στους συλλόγους να αυξάνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και έτσι αποφάσισε και εκείνη να γίνει ελαστική Η απόφαση αυτή που πάρθηκε στο συνέδριο της UEFA στην Κωνσταντινούπολη, είναι η τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις του FFP.

Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι πλέον δεν θα υπάρχει μία de facto ποινή του αποκλεισμού από τη συμμετοχή της εκάστοτε ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά αντ' αυτού αναλόγως από την περίπτωση μπορεί να γίνει παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους της συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League.

Δηλαδή μία ομάδα να έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει κανονικά στις διοργανώσεις, αλλά η UEFA θα παρακρατεί ένα ποσοστό του μπόνους συμμετοχής για να τον δίνει στον παίκτη που θα του χρωστάει η ομάδα.


Φυσικά και η τιμωρία του αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συνεχίσει να υφίσταται, απλώς θα επιβάλλεται μόνο σε περιπτώσεις σοβαρότατων παραβάσεων ή υποτροπών.

Τώρα αναφορικά με τις ελληνικές ομάδες που αναμένουν τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, αφού θα πρέπει η Ομοσπονδία την απόφαση της να την κάνει πράξη και να «καθαρογράψει» τη τροποποίηση του νόμου του Financial Fair Play. Όταν θα γίνει αυτό τότε θα αποσταλεί και στις ομοσπονδίες – μέλη της, όπως είναι και η ΕΠΟ για να ενημερωθούν και οι ομάδες, ώστε να πράξουν τα ανάλογα.

Πάντως αυτό ίσως τελικά και να ωφελήσει τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και να εξασφαλίσουν τελικά τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ