2012-05-10 07:52:06
Φωτογραφία για «Να δικαστούν ή να αφεθούν ελεύθεροι οι Παλαιστίνιοι»
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν επανέλαβε σήμερα ότι οι Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές χωρίς δίκη και κάνουν απεργία πείνας «πρέπει είτε να δικαστούν με τις νόμιμες εγγυήσεις είτε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καθυστέρηση».

Ο ίδιος υπογράμμισε «τη σημασία του να αποφευχθεί η χειροτέρευση της κατάστασης της υγείας τους» και «ζήτησε επίμονα από όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν χωρίς καθυστέρηση μια λύση».

Ο Μπαν «εξακολουθεί να παρακολουθεί με ανησυχία αυτή την απεργία πείνας κυρίως όσων βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση» στις ισραηλινές φυλακές.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες του ειδικού συντονιστή του ΟΗΕ για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σέρι, ο οποίος «εμπλέκεται ενεργά σε αυτή την υπόθεση».

Τουλάχιστον το ένα τρίτο των περίπου 4.700 Παλαιστίνιων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές (από τους οποίους περίπου οι 310 είναι υπό διοικητική κράτηση, γεγονός που σημαίνει ότι κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχουν δικαστεί) πραγματοποιούν απεργία πείνας. Επτά από τους κρατούμενους αρνούνται να λάβουν φαγητό για περισσότερο από ενάμιση μήνα, σύμφωνα με επίσημες ισραηλινές πηγές.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ