2012-05-10 07:47:02
Φωτογραφία για Παρίσταναν τις καλόγριες για να ληστεύουν ηλικιωμένους
«Φλερτάρουν» με την φυλακή δύο γυναίκες ηλικίας 49 και 41 χρόνων, οι οποίες πριν από λίγο καιρό είχαν συλληφθεί στη Βέροια και στα Γιαννιτσά...επειδή έκαναν τις καλόγριες και μάζευαν χρήματα κυρίως από ηλικιωμένους.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να αφεθούν ελεύθερες όπως και έγινε, αλλά όπως φαίνεται το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα.

Οι δυο Ελληνίδες, συνελήφθησαν τις προάλλες μαζί με μια 28χρονη. Παρίσταναν τις καλόγριες της Ι.Μ. του Αγίου Ραφαήλ της Μυτιλήνης και έκλεβαν ανυποψίαστους πιστούς.

Οι δυο μεγαλύτερες σε ηλικία «καλόγριες, είχαν συλληφθεί στις 8-4- 2012 στη Βέροια και στις 2-5-2012 στα Γιαννιτσά και μάλιστα με την ίδια κατηγορία της απάτης. Σημειώνεται πως και στις δύο περιπτώσεις, ο εισαγγελέας δεν έκρινε σκόπιμη την προφυλάκισή τους και τις άφηνε ελεύθερες με αποτέλεσμα να το ξανακάνουν τις ίδιες πράξεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο «καλόγριες» και η 28χρονη συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τ.Α
. Καλαμαριάς, διότι τις πρωινές ώρες της 08-05-2012, προσποιούμενες τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, μετέβησαν στο σπίτι μιας 70χρονης στην περιοχή της Καλαμαριάς και πείθοντάς την να αφιερώσει ως τάμα στην εικόνα του Αγίου Ραφαήλ κοσμήματά της, κατάφεραν να αφαιρέσουν 1 χρυσό δαχτυλίδι και 1 ζευγάρι σκουλαρίκια. Με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία, λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, πήγαν στο σπίτι μιας 72χρονης επίσης στην περιοχή της Καλαμαριάς , και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρυσαφικά.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ, διαφορά κοσμήματα, 12 χριστιανικές εικόνες και 25 σταυρουδάκια.

Σημειώνεται, ότι στην παλαιότερη σύλληψη της 41χρονης και της 49χρονης, στα Γιαννιτσά, οι αστυνομικοί είχαν βρει και κατασχέσει το χρηματικό ποσό των 105,50 ευρώ, 3 χρυσά δακτυλίδια, 1 χρυσή αλυσίδα, 1 χρυσή καρδιά μενταγιόν, 10 σταυρουδάκια, καθώς και 43 εικόνες του Αγίου Ραφαήλ και του Χριστού.

Στη Βέροια, οι δύο «καλόγριες» είχαν συλληφθεί έπειτα από καταγγελία μιας 33χρονης που ανέφερε ότι οι δυο γυναίκες, προσποιούμενες τις καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, την προσέγγισαν και την έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ και 1 ασημένιο δαχτυλίδι, για την αγορά μίας εικόνας και ενός σταυρού για τη δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μονής και του Επιταφίου αυτής.

Σ’ όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκε δικογραφία και ορίστηκε δικάσιμος με τις κατηγορίες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ