2015-11-22 10:38:16
Φωτογραφία για ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι η σημερινή μέρα μετά τα όσα έγιναν χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα, αρχικά έξω και στη συνέχεια μέσα στο γήπεδο των «πρασίνων» και που οδήγησαν στην αναβολή του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκάλεσαν αλυσιδωτές εξελίξεις στο «στρατόπεδο» του «τριφυλλιού», ενώ είναι πάρα πολύ πιθανό να επιφέρουν και την εξοντωτική τιμωρία της ομάδας, εφόσον διαπιστωθεί ότι ήταν υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα θέσει την παραίτησή του, ενώ θα ζητήσει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα. Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» ήταν αηδιασμένος από τα όσα έγιναν κι όπως έλεγαν χθες στενοί του συνεργάτες δε μπορούσε να πιστέψει αυτά που έγιναν από την πλευρά των οπαδών, τη στιγμή που είχε λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους οργανωμένους στη συνάντηση που είχαν πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρούνταν για την ομαλή διεξαγωγή του.


Επίσης, ο «ισχυρός άνδρας» των «πρασίνων» ήταν έξαλλος και με την απόφαση του Ανδρέα Παππά να αναβάλλει το ντέρμπι, τη στιγμή που μετά τα όσα έγιναν κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού για την αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, η κατάσταση είχε ηρεμήσει στις εξέδρες και το ματς θα μπορούσε να ξεκινήσει.

Όλα αυτά, αλλά και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ανάγκασαν τον Γιάννη Αλαφούζο να πάρει την απόφαση της παραίτησής του από τα κοινά του συλλόγου. Όπως γίνεται αντιληπτό το σημερινό Δ.Σ. αποκτά τεράστια σημασία για το μέλλον του συλλόγου, καθώς από τις αποφάσεις που θα παρθούν στη διάρκειά του θα εξαρτηθεί το πως θα πορευτεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μένει να φανεί εάν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα επιμείνει στην θέση του ή, θα μεταπειστεί, διότι είναι δεδομένο ότι από χθες υπάρχουν πολλές πιέσεις για να αλλάξει γνώμη και να προχωρήσει. Η αλήθεια είναι ότι το Σάββατο το κλίμα ήταν πολύ βαρύ και κάτω από τις συνθήκες που επικρατούσαν δεν υπήρχε «καθαρό μυαλό», αν και ο Γιάννης Αλαφούζος έδειχνε αποφασισμένος για όλα. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, με το διοικητικό συμβούλιο να φέρεται πως δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Αλαφούζου, ωστόσο, εάν ο τελευταίος επιμείνει, τότε η επιλογή θα είναι η μία και μοναδική: Η ανεύρεση άλλων ανθρώπων για να σηκώσουν στις πλάτες τους το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα... 

Εφόσον ο Γιάννης Αλαφούζος δεν αλλάξει γνώμη αυτό που θα κάνει είναι να παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Αυτό, με τα χρέη από το παρελθόν που βαραίνουν την ομάδα, τον αρνητικό φετινό ισολογισμό και την οικονομική ζημιά από όσα έγιναν χθες, σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια ο σύλλογος οδεύει σε πτώχευση. Εκτός κι αν εμφανιστεί κάποιος επενδυτής, κάτι που δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα. Από την άλλη, εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ αλλάξει γνώμη και συνεχίσει στα καθήκοντά του, αυτό θα συνεπάγεται και μία σειρά σκληρών μέτρων που θα πάρει με το οποιοδήποτε κόστος. Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό δ.σ. είναι άκρως καθοριστικό για το μέλλον της ΠΑΕ ''The New Daily Mail'' 

με πληροφορίες από naftemporiki.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ