2012-05-10 10:02:07
Φωτογραφία για Η Ατλέτικο 3-0 την Μπιλμπάο
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρανταμέλ Φαλκάο που πέτυχε δύο γκολ, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 3-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Europa League.

Πέρυσι, η Πόρτο έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τον Ρανταμέλ Φαλκάο, κατέκτησε το Europa League με τον Κολομβιανό επιθετικό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, οδηγώντας την ομάδα του στον τίτλο. Το καλοκαίρι, η Ατλέτικο Μαδρίτης εκταμίευε ένα σεβαστό ποσό για να τον κάνει δικό της.

Δεν γνωρίζουμε αν ο στόχος της, ήταν να την οδηγήσει και αυτή στην κατάκτηση του Europa League, ωστόσο αποδεικνύεται πως ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ο αγαπημένος του Φαλκάο. Ο διεθνής επιθετικός για ακόμα μία χρονιά, πήρε από το χεράκι την ομάδα του, οδηγώντας τη στον τίτλο.

Στον μεγάλο τελικό του Europa League, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 3-0, με τον Φαλκάο να είναι εκ νέου ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς με δύο δικά του τέρματα, έδωσε ουσιαστικά τον τίτλο στην ομάδα του.


Όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Στην πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ο 26χρονος επιθετικός, αφού χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, με φανταστικό σουτ άνοιξε το σκορ στο 7’ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.

Οι ευκαιρίες, έλειπαν από τις δύο ομάδες, καθώς μόλις έφταναν έξω από την περιοχή, είτε λάθος πάσα, είτε κακό σουτ, δεν δημιουργούσε απειλές για τους αντιπάλους. Όλα αυτά, μέχρι να έρθει το 34ο λεπτό που όλα έδειχναν να «καθαρίζουν» για τους «ροχιμπλάνκος». Ο Φαλκάο βρέθηκε στη μικρή περιοχή και με τρομερή ντρίπλα και δυνατό σουτ, έκανε το 2-0 δίνοντας τον δεύτερο Ευρωπαϊκό τίτλο στα τελευταία τρία χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Από εκεί και πέρα, η Μπιλμπάο είχε έναν ανούσιο έλεγχο στην αναμέτρηση, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία παρά μόνο στο 77΄ όταν ο Σουσαέτα από τα δύο μέτρα, είδε τον Κουρτουά να αποκρούει εντυπωσιακά. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους φιλοξενούμενους, με τον Φαλκάο στο 79’ να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι.  Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε από τον Ντιέγκο στο 84’ ο οποίος έκανε πολύ ωραία ενέργεια και με διαγώνιο σουτ, «έγραψε» το 3-0.
onsports
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ