2012-05-10 13:38:20
Φωτογραφία για EFSF: Πρώτα κυβέρνηση, μετά η Τρόικα, μετά η νέα δόση
Τα χρήματα μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF, Claus Regling, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν θα εκταμιευτούν άλλες δόσεις προς την Ελλάδα μετά τον Ιούνιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα επίσκεψη της τρόικας στη χώρα, μεταδίδει το Reuters.

Ο ίδιος τόνισε πως τα ομόλογα της ευρωζώνης θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα μακροπρόθεσμα, όμως πρώτα χρειάζεται να επιβληθεί δημοσιονομική πειθαρχία.

Κλείνει σταδιακά η στρόφιγγα της χρηματοδότησης της Ελλάδος από το EFSF που αποφάσισε να καταβάλει σε δύο δόσεις τα 5,2 δισ. ευρώ που προορίζονταν για τη χώρα μας.

Στον λογαριασμό του δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος κατατέθηκαν σήμερα τα 4,2 από τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης, ενώ τα υπόλοιπα 1 δισ. ευρώ θα δοθούν... τέλη Ιουνίου, μετά δηλαδή τις εκλογές.

Η απόφαση του EFSF δε ελήφθη για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αλλά για να μην έχει στη διάθεσή της το 1 δισ. για να καλύπτει ανάγκες πληρωμής σε μισθούς και συντάξεις.

Τα 4,2 δισ. όμως θα εξανεμιστούν μέχρι την άλλη εβδομάδα. Το μεγαλύτερο μέρος τους θα δοθεί για την αναχρηματοδότηση παλαιών χρεών.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ