2012-05-10 13:32:40
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΣΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του ριζοσπαστικού αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής στο Παρίσι όπου θα συναντήσει το Ζαν-Λικ Μελανσόν, τον πρώην υποψήφιο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ανακοίνωσε το κόμμα του τελευταίου, το Μέτωπό της Αριστεράς.

Ο Πιερ Λωράν (στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος), πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (PGE), και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν θα συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την Παρασκευή και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο της Αριστεράς.

"Την επομένη των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, θα εξετάσουν μαζί την κατάσταση στην Ελλάδα και το μέλλον της Ευρώπης", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΡ ΛΩΡΑΝ ΚΑΙ ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΣΑΝ

ΠΙΕΡ ΛΩΡΑΝ

Εθνικός Γραμματέας του Κ.Κ .Γαλλίας

Περιφερειακός Σύμβουλος (Ile-de France)

Αγαπητέ Αλέξη , αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Σας απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή πρόοδο και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχατε στις τελευταίες εκλογές . Αποκτήσατε μια μεγάλη δυναμική κατορθώνοντας να ενοποιήσετε προοδευτικές δυνάμεις που λένε όχι στην λιτότητα, που διεκδικούν την προοδευτική αναγέννηση και την κοινωνική δικαιοσύνη  για την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που θα βάλει φρένο στις ισχύουσες πολιτικές της κοινωνικής και δημοκρατικής οπισθοχώρησης.

Τα κόμματα της εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέστησαν μια μαζική κοινωνική καταδίκη, το ίδιο και οι πολιτικές της Τρόϊκα , της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  πολιτικές που οι ευρωπαϊκές ελίτ επιχειρούν να ενσωματώσουν στο καινούργιο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Λιτότητας. Αυτή η πολιτική αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τους λαούς όπως αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα μιας Αριστεράς της κοινωνικής αλλαγής και της οικολογίας που αναπτύσσεται προοδευτικά στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η περίπτωση του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία που συνέβαλε σημαντικά  στην ήττα του Σαρκοζύ και της δεξιάς.

Γνωρίζουμε την επιμονή σας και τους αγώνες σας να ενώσετε κοντά όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις για να υπάρξει επιτέλους μια πραγματική εναλλακτική διέξοδος για τον ελληνικό λαό, ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, αλλά και στις επικίνδυνες επιθέσεις της εξτρεμιστικής δεξιάς. Να είστε σίγουροι ότι όλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι μαζί σας σε αυτή τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον. Από τη πλευρά μου, ως Εθνικός Γραμματέας του Κ.Κ. Γαλλίας και Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεσμεύομαι να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις και να πάρω  κάθε πρωτοβουλία  που θα συμβάλει στην επιδίωξη των στόχων σας.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς,

Πιέρ Λωράν

Ερίκ  Τουσσάν

Διεθνής Επιτροπή για τον Λογιστικό 

Έλεγχο του Χρέους

Εκτιμούμε πάρα πολύ τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο θέμα του Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους. Στηρίζουμε θερμά αυτή την πρωτοβουλία καθώς και τις υπόλοιπες προτάσεις και τα αιτήματα (αναστολή πληρωμής, κατάργηση των πολιτικών λιτότητας που επεβλήθησαν στην Ελλάδα από το 2010, εθνικοποίηση των μεγάλων ιδιωτικών Τραπεζών κ.λ.π).

Το Δίκτυό μας συνεργάζεται από τις αρχές του 2011 με την Σοφία Σακοράφα που εκλέχτηκε βουλευτής την περασμένη Κυριακή και η οποία εργάζεται δραστήρια στην καμπάνια για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους.

Θα στηρίξουμε κάθε θετική και καθαρή πρωτοβουλία με στόχο τη διακοπή της πληρωμής του χρέους  μετά από την διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου. Με τις καλύτερες ευχές μας.

Ερίκ Τουσσάν

Για τη  Γραμματεία της  

Διεθνούς Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους  (CADTM)
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ