2015-12-08 14:49:09
Φωτογραφία για Αποκαλύψεις για τη συνεργασία Τουρκίας-ISIS κάνει ο πρωθυπουργός του Ιράκ. Τι λέει για το λαθρεμπόριο πετρελαίου;
Την Τουρκία δείχνει ως το πέρασμα του λαθραίου πετρελαίου που εμπορεύεται το Ισλαμικό Κράτος για να χρηματοδοτεί την δράση του και ο Ιρακινός Πρωθυπουργός.   Αυτό δήλωσε κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ που επισκέπτεται την Βαγδάτη, ο Χαιντερ Αλ Αμπαντι Όπως είπε ο Αλ Αμπαντι «χρειαζόμαστε περισσότερες ενέργειες για να σταματήσουμε την είσοδο τρομοκρατών από την Τουρκία προς την Συρία και το Ιράκ, όπως επίσης και για να σταματήσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων από την Συρία και το Ιράκ, με το οποίο χρηματοδοτεί ο ISIS την δράση του».  

Ο ιρακινός Πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι ο Τούρκος ομόλογος του είναι γνώστης αυτών των δεδομένων και υποσχέθηκε μόλις τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια κοινής απόφασης του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.   Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν τις καταγγελίες της Ρωσίας και του Κρεμλίνου για εμπλοκή της Τουρκίας στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου στην περιοχή από τους ακραίους ισλαμιστές και να ενισχύσει την άποψη ότι ο Ερντογάν είναι ενήμερος των κατηγοριών αυτών. Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης την στήριξη της διεθνούς κοινότητας για να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ