2015-12-08 14:39:07
Φωτογραφία για Τι απάντησε ο γιος του Ερντογάν για τα πετρέλαια και τον ISIS;
Ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν βγάλει λεφτά από το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε αποδείξεις ότι η οικογένεια Ερντογάν επωφελείται από αυτό το εμπόριο. Η Τουρκία έχει ήδη απορρίψει τις κατηγορίες και ο γιος του προέδρου, ο Μπιλάλ Ερντογάν, αποφάσισε και αυτός να μιλήσει.

«Χτίζουμε γραφεία στην Κωνσταντινούπολη ... Δεν ασκούμε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μεσόγειο, στη Συρία ή το Ιράκ», είπε ο Μπιλάλ στην εφημερίδα Corriere della Sera, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Το ISIS είναι εχθρός της πατρίδας μου. Το ISIS είναι ντροπή. Κάνει κακό στη θρησκεία μου. Δεν εκπροσωπούν το Ισλάμ και εγώ δεν τους θεωρώ μουσουλμάνους».

Ο Μπιλάλ έχει assets στη ναυτιλία και σε θαλάσσιους πόρους και ελέγχει πολλά πετρελαιοφόρα μέσω της εταιρείας του και τις εταιρικές σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.


Ωστόσο, αρνείται ότι έχει οποιεσδήποτε επιχειρησιακές δραστηριότητες στην ναυτιλία, σημειώνοντας ότι η εταιρεία του είχε μια σύμβαση για την κατασκευή τάνκερς για έναν Ρώσο πελάτη, αλλά δεν χειρίζεται η ίδια τα πλοία. Αρνήθηκε επίσης ότι ο αδελφός του, ο Μπούρακ, έχει μεταφέρει πετρέλαιο από τα εδάφη που ελέγχονται από τον ισλαμικό κράτος.

«Έχει ένα φορτηγό πλοίο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τάνκερ».

Ο Μπιλάλ ωστόσο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ότι αυτός κερδίζει από την πώληση του πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους. Αν ακολουθήσετε το πετρέλαιο του ISIS, θα βρείτε τον Άσαντ».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ