2012-05-10 18:54:03
Φωτογραφία για Aναζητώντας δουλειά εκτός Ελλάδας
Βσικά tips και πληροφορίες Η ανεργία πιθανότατα ξεπερνά το επίσημο 17.2% που ανακοινώθηκε, ενώ η εύρεση εργασίας είναι σχεδόν ζήτημα τύχης, έτσι όλο και περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν εργασιακή διέξοδο στο εξωτερικό.

Τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα δίνει μια πρωτοβουλία της Κομισιόν, το Euraxess http://ec.europa.eu/euraxess/, το οποίο μέσα από τις χιλιάδες αγγελίες που δημοσιεύει κάθε μέρα δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να επιλέξουν θέση εργασίας σε 38 ευρωπαϊκά κράτη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον πτυχίο ανώτατης σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ).

Ταυτόχρονα, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δωρεάν υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εύρεση κατοικίας στη χώρα που βρήκαν εργασία, αλλά και εκμάθηση της γλώσσας. Επίσης, δημοσιεύει και ένα πλήθος διαθέσιμων υποτροφιών, αποτελώντας γέφυρα και για τους επιστήμονες που θέλουν να εξειδικεύσουν τις σπουδές τους
. Ενδεικτικό, των ευκαιριών για εύρεση εργασίας που προσφέρει ο διαδικτυακός τόπος είναι το ότι έχει βοηθήσει περίπου 500.000 ανθρώπους να βρουν εργασία σε όλη την Ευρώπη, ενώ μόνο το ελληνικό δίκτυο Euraxess (http://mobility.certh.gr/pls/rmp/mobility.main) έχει διαμεσολαβήσει για την εύρεση εργασίας περισσότερων από 3.500 επιστημόνων. Σημειώνεται, δε, ότι η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη φιλοξενεί αγγελίες, αλλά και υποτροφίες, από δεκάδες χιλιάδες οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει κλείσει συμφωνίες με διεθνούς κύρους Jobs Platforms (σσ εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού), ώστε να δημοσιεύουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Τέλος στην αγωνία των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό επιχειρούν να βάλουν και οι ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Πρόσφατα, ξεκίνησε μια εκστρατεία με σύνθημα «Hire a Greek» (προσέλαβε έναν Έλληνα) από επιχειρηματίες συμπατριώτες μας του εξωτερικού. Σκοπός της είναι η απορρόφηση ανέργων από τη χώρα μας σε εταιρίες εκτός συνόρων. Αν πράγματι ψάχνετε τρόπο να φύγετε από τη χώρα και να εργαστείτε αλλού δεν έχετε παρά να στείλετε το βιογραφικό σας στο www.hireagreek.com. Μέσα από το συγκεκριμένο portal έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων, τη δουλειά που σας ταιριάζει.

Βέβαια, οι ειδικότητες που ζητούνται ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική και τον Καναδά, για παράδειγμα, υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για web designers, στελέχη εξειδικευμένα στην πληροφορική και τον προγραμματισμό, οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα. Ενώ στην Αυστραλία οι ευκαιρίες απασχόλησης αφορούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους.

Όμως το site www.hireagreek.com προσφέρει και δουλειές εξ αποστάσεως σε συγκεκριμένες ειδικότητες (μοντέρ, μεταφραστές, σχεδιαστές web, κ.α.) για όσους δεν θέλουν να μετακινηθούν από την Ελλάδα.

Το USAFIS.org αποτελεί τη #1 σελίδα παγκοσμίως που προσφέρει μεταναστευτικές υπηρεσίες για τις ΗΠΑ μέσω της ετήσιας κλήρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών για χορήγηση πράσινης κάρτας. Η συμμετοχή στην κλήρωση είναι δωρεάν, ενώ o οργανισμός USAFIS αναλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες: υποβολή αιτήσεων, έλεγχος στοιχείων, σωστή συμπλήρωση εντύπων και έγκαιρη αποστολή των εντύπων στη σωστή διεύθυνση. Ο οργανισμός USAFIS φροντίζει να μην παρουσιαστούν προβλήματα όσον αφορά τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροίτε για να λάβετε μέρος στην κλήρωση.

* Ο οργανισμός Usagc προσφέρει μεταναστευτικές υπηρεσίες για τις ΗΠΑ μέσω της ετήσιας κλήρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών για χορήγηση πράσινης κάρτας.

Κάντε αίτηση εδώ

Τέλος, το eisodima.gr δημοσιεύει σε τακτική βάση αναρτήσεις με νέες θέσεις εργασίας που μπορείτε να βρείτε και ανατρέχοντας στη θεματική ενότητα ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ρίξτε μία ματιά στους παραπάνω ιστότοπους, και... καλή επιτυχία!
queen.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ