2012-05-11 00:13:55
Φωτογραφία για ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ... ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΣΤΑ FINAL4 *ΒΙΝΤΕΟ*
Το "onsports.gr", μας θυμίζει πόσες φορές έχει ζήσει ο ερυθρόλευκος κόσμος Final4 με τον Ολυμπιακό και που Σας παρουσιάζουμε το σημοσίευμά του αυτούσιο:

Έξι φορές έχουν ταξιδέψει στο παρελθόν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να δουν τους «ερυθρόλευκους» να συμμετέχουν σε final 4 της Euroleague. Οι κάτοικοι του Τελ Αβίβ, της Σαραγόσα, της Ρώμης, του Μονάχου, του Βερολίνου και του Παρισιού τους θυμούνται ακόμα...

Με κάθε λογής μέσο ταξίδεψαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να σταθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας στα έξι final 4 της Euroleague που αγωνίστηκε σε Τελ Αβίβ, Σαραγόσα, Ρώμη, Μόναχο, Βερολίνο και Παρίσι. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και φέτος, στην Κωνσταντινούπολη.

Συνολικά οι φίλοι των Πειραιωτών έκαναν 12.178 αεροπορικά μίλια, όσο δηλαδή ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιαπωνία και πίσω, για να σταθούν στο πλευρό του Ολυμπιακού. Μόνο τη μία απ’ αυτές επέστρεψαν με το χαμόγελο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το 1997, από τη Ρώμη.


Το Onsports, με αφορμή τη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στο φετινό final 4, θυμάται τα «ερυθρόλευκα»... καραβάνια σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και μια της Μέσης Ανατολής...

1994 – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

«Με αεροπλάνα και βαπόρια» που λέει μεταξύ άλλων και το τραγούδι της αείμνηστης, Σωτηρίας Μπέλου, ταξίδεψαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ για να δουν από κοντά και να σταθούν στο πλευρό του Φασούλα, του Τάρπλεϊ, του Τάρλατς και φυσικά του Πάσπαλιε.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με σκορ 77-72 στον ημιτελικό, αλλά στη συνέχεια έχασαν το τρόπαιο μέσα από τα χέρια τους (57-59) Από την Μπανταλόνα.

1995 – ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Μετά το «χαστούκι» της πρώτης συμμετοχής του Ολυμπιακού σε final 4, οι φίλοι του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στη Σαραγόσα ήταν λιγότεροι από τους αντίστοιχους που πήγαν στο Ισραήλ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν πιο λίγοι από 2.500.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε και πάλι του Παναθηναϊκού με 52-58 και οι δρόμοι της ισπανικής πόλης πήραν φωτιά. Δεν έγινε το ίδιο, όμως, μετά τον τελικό, στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν από την εξαιρετική, τότε, Ρεάλ Μαδρίτης με 73-61.

1997 – ΡΩΜΗ

Το final 4 του 1997 έγινε με μία ελληνική εκπροσώπηση και αυτή ήταν από τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν αποθάρρυνε τους περίπου 8.000 φίλους των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι ταξίδεψαν στην ιταλική πρωτεύουσα με κάθε μέσο. Με αεροπλάνο, πλοία, αυτοκίνητα και λεωφορεία, οι φίλοι του Ολυμπιακού αφίχθησαν από παντού.

Η εκπληκτική ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, την οποία αποτελούσαν οι: Μπακατσιάς, Σιγάλας, Παπανικολάου, Γκαλακτερός, Νάκιτς, Φασούλας, Τόμιτς, Τάρλατς, Βελπ και Ρίβερς αναδείχθηκε νικήτρια τουρνουά μετά από τις νίκες επί της Ολίμπια Λουμπλιάνας (65-74) και της Μπαρτσελόνα (73-58).

Οι φίλοι του Ολυμπιακού γλεντούσαν τρεις ολόκληρες μέρες...

1999 – ΜΟΝΑΧΟ

Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, στη Ρώμη, ο Ολυμπιακός συμμετείχε σε άλλο ένα final 4, αυτή τη φορά στο Μόναχο. Όπως και στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Παναθηναϊκός δεν συμμετείχε. Το «παρών» στο Μόναο έδωσαν περίπου 3.000 φίλαθλοι των Πειραιωτών, οι οποίοι είδαν τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν στον ημιτελικό της διοργάνωσης από τη Ζαλγκίρις (87-71), ενώ στον μικρό τελικό επιβλήθηκαν της Φορτιτούντο Μπολόνια (63-74) και κατέκτησαν, έτσι, την Τρίτη θέση στη διοργάνωση.

2009 – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δέκα χρόνια χρειάστηκαν να περάσουν για να προκριθεί και πάλι ο Ολυμπιακός σε ένα final 4. Αυτή τη φορά, στο Βερολίνο, βρήκαν, όπως και το 1994 και 1995, τον Παναθηναϊκό. Παρουσία περίπου 2.500 θεατών, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν (82-84) από τους «πράσινους», κάτι το οποίο έγινε και στο μικρό τελικό, απέναντι στη Μπαρτσελόνα (79-95). Αναμφίβολα, αυτή τη διοργάνωση θέλουν να την ξεχάσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Πόσο μάλλον αφού το τρόπαιο του Ολυμπιακού κατέκτησε ο Παναθηναϊκός;

2010 – ΠΑΡΙΣΙ

Περίπου 5.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο πλευρό του Ολυμπιακού, στο Παρίσι, το 2010, στο οποίο, επίσης, δεν συμμετείχε ο Ολυμπιακός. Στον ημιτελικό οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της Παρτιζάν (83-80), γεγονός που σκόρπισε τον ενθουσιασμό στους φίλους των Πειραιωτών στην «πόλη του φωτός». Δύο μέρες μετά τα χαμόγελα χάθηκαν, καθώς ο Ολυμπιακός υπέστη εύκολα την ήττα από την Μπαρτσελόνα (68-86)...
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΜΟΥ!!!!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΜΟΥ!!!!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ