2020-09-28 17:04:22
Φωτογραφία για Τουρκία: Νέο βίντεο προπαγάνδας με... πειρατές για την «Γαλάζια Πατρίδα»ΒΙΝΤΕΟ
Στο βίντεο απαγγέλλει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο χολυγουντιανού τύπου για την... «Γαλάζια Πατρίδα»,

όπου ακούγεται και το ομώνυμο εμβατήριο, δημοσιοποίησε η Τουρκική Προεδρία, προβάλλοντας για μια ακόμη φορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως νέο … «Ατατούρκ».

Στην αρχή του βίντεο διακρίνονται τα δύο παιδάκια να διαβάζουν βιβλίο που έχει τίτλο «Ο κυρίαρχος στη θάλασσα γίνεται κυρίαρχος στον κόσμο». Εκείνη την ώρα χτυπάει το κουδούνι και δύο Τούρκοι αξιωματικοί παραδίδουν μία τουρκική σημαία και ένα μικρό πλοιάριο, που σημαίνει ότι ο πατέρας τους «έγινε μάρτυρας» ενώ σαν υπόκρουση ακούγεται ένας στίχος για τους μάρτυρες με την φωνή του Ερντογάν. Το νεαρό αγόρι περήφανο πια για τον νεκρό πατέρα του, κρεμάει την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Οι στίχοι του εμβατηρίου «Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρουν:

«Οι άπιστοι έγιναν ένα έθνος κι έστησαν συμμαχία.


Οι στρατοί του Ισλάμ προσέφυγαν στο δημιουργό.

Το λιοντάρι της Μεσογείου (Χαϊρεντίν Πασά) έβγαλε το σπαθί Ζουλφικάρ.

Ο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά με τον στόλο του Ισλάμ χτυπά κατά κύματα τη συμμαχία των σταυροφόρων.

Εγώ άκου κόσμε, είμαι παιδί μάρτυρα.

Μην ξεχνάς πως είμαι τέκνο της πατρίδας με την ημισέληνο.

Που από το αίμα των προγόνων μου ρέει στις φλέβες μου.

Δίνουμε την ζωή μας και παίρνουμε ζωές για την Γαλάζια Πατρίδα».

Στο τέλος του βίντεο ακούγεται ο Ταγίπ Ερντογάν να απαγγέλλει δύο στίχους από το ποίημα «Σημαία». Εκεί λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην τούρκικη σημαία ακούγεται να απαγγέλλει τα εξής: «Εεε εσύ που ανεμίζεις τεντωμένη στους ανέμους Περιστέρι της ειρήνης αετέ του πολέμου Λουλούδι μου που ανθίζεις στα ορεινά Γεννήθηκα κάτω από σένα Θα πεθάνω κάτω από σένα Εσύ που είσαι η ιστορία μου η τιμή μου η πίεσή μου , τα πάντα μου ! Όποιο μέρος στη γη σου αρέσει ! Όπου θες να στηθείς Πες το μου να σε στήσω εκεί».

Το εμβατήριο της «Γαλάζιας Πατρίδας» ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, που πρόσφατα με άλλο βίντεο -υποτιτλισμένο στα ελληνικά- τασσόταν υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα.

O ίδιος σχολιάζει προκλητικά: «Σηκώσαμε τις άγκυρες από το λιμάνι προς το ταξίδι για τη γαλάζια πατρίδα. Στο ταξίδι του κατακτητή Μπαρμπαρός προς τους ωκεανούς. Φρεγάτες στον ορίζοντα στο στόλο του του Tούρκου. Έτοιμοι για την πατρίδα στα νερά της Μεσογείου».
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ