2016-01-11 12:17:20
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΙ-ΠΑΑ Π.Ε.Δ.Υ.
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 

Email: [email protected] 

Αθήνα, 11/01/2016 

Αρ. Πρωτ.: 1/2016 

Συνάδελφοι Ιατροί – Οδοντίατροι των ΥΠΕ, που δεν πληρώνονται πλήρως το χρονοεπίδομα και μέλη του ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ, έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες μιας σκληρής πραγματικότητας, που σε συνδυασμό με τη συγκυρία πολιτικών εξελίξεων μπλοκάρει το δίκαιο αίτημα της μισθολογικής απόδοσης όλου του χρονοεπιδόματος.

Παρακολουθήσαμε την εμπλοκή κατάθεσης του παράλληλου προγράμματος με τα επίμαχα για μας άρθρα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση για τη χώρα και τη παραπομπή για επίλυση του ζητήματος με την κατάθεση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με ψύχραιμο μάτι διαβλέπουμε την πιθανή εμπλοκή της κατάθεσης προς ψήφισή τους λόγω ασφαλιστικού.


Είχαμε τονίσει από την αρχή ότι η οδός των τροπολογιών, που επιλέχθηκε για μας χωρίς τη δική μας συμμετοχή τότε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ήταν επικίνδυνη και δυστυχώς επαληθευθήκαμε. 

Παρά την πολεμική, που δέχθηκε ο Σύλλογος με τους αγώνες και τις ενέργειές του κατάφερε την πληρωμή στην 2η, 6η και 7η ΥΠΕ. Ήδη έχουν κατατεθεί εξώδικα και αγωγές από μέλη του Δ.Σ. για το χρονοεπίδομα σε ΥΠΕ, που δεν το αποδίδει.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο γεγονός να εξισώνονται ζητήματα με διαφορετικό ηθικοαξιακό βάρος όπως το μισθολογικό των ΠΑΑ και η διατήρηση των ιδιωτικών Ιατρείων και να χρησιμοποιούνται οι Ιατροί – Οδοντίατροι ΠΑΑ ως παρελκυστική τακτική για προώθηση ασχέτων με μας θεμάτων. Έκαστος εφ' ω ετάχθη.

Είμαστε σε επαφές με το Υπουργείο, προκειμένου μέχρι να κατατεθούν οι επίμαχες ΠΝΠ να ακολουθηθούν οι διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν στις ΥΠΕ, που πληρώνουν και οι οποίες υλοποιήθηκαν από συντονισμένες ενέργειες του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ και που ευεργέτησαν μισθολογικά ακόμα και αυτούς, που μας διαβάλλουν ως διασπαστές επειδή διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Ο αγώνας συνεχίζεται με εντιμότητα και ειλικρίνεια. 

Οι πράξεις δικαιώνουν και ο καθένας κρίνεται απ’ αυτές.

ΕΚ μέρους του ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                   Η Γ Γραμματεύς

Παπαλέτσος Ιωάννης      Δανδάλη Ροδάνθη
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ