2016-01-18 07:28:50
Φωτογραφία για Σκέτη εκμετάλλευση: Ορίστε τι κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες στην Κίνα...
Το μεγάλο... φαγοπότι των διεθνών πολυεθνικών με την αγορά της Κίνας δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω και τις φαρμακοβιομηχανίες. Και μάλιστα εκείνες που ασχολούνται με μία και μόνο αρώστια, τον διαβήτη, ο οποίος όπως φαίνεται μπορεί να αποδειχθεί φλέβα χρυσού για όσες από αυτές προλάβουν να πάρουν θέση στην κούρσα που έρχεται τα επόμενα χρόνια.

Οι υπολογισμοί λένε ότι αυτή την στιγμή ο διαβήτης έχει επηρεάσει έναν τεράστιο αριθμό Κινέζων, περίπου όσοι είναι οι κάτοικοι του Καναδά, της Αυστραλίας και της Αργεντινής μαζί. Οι μεγάλοι παίκτες της φαρμακοβιομηχανίας έχουν ήδη κάνει τεράστιες επενδύσεις στην Κίνα, και παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τα προβλήματα στο χρηματιστήριο, περιμένουν υπομονετικά για να έρθει η ώρα τους.

Όπως λένε τα στατιστικά, μόλις το 15% των διαβητικών που έχουν διαγνωσθεί στην Κίνα παίρνουν φάρμακα. Και αυτοί που έχουν διαγνωσθεί με διαβήτη είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή την αρώστια σε όλη την χώρα. Οι υπολογισμοί μάλιστα κάνουν λόγο για πάνω από 150 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά διαβητικών στην Κίνα μέχρι το 2040, κάτι που σημαίνει τεράστιες πωλήσεις και κέρδη για της φαρμακοβιομηχανίες.


Το εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωση της Κίνας είναι ότι η νέα μορφή που έχει αποκτήσει η κοινωνία της χώρας αλλά και η αλλαγή στις διατροφικές της συνήθειες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα τους διαβητικούς που θα έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 11% των Κινέζων υπολογίζεται ότι πάσχουν από διαβήτη το 2013, όταν το ποσοστό πίσω στο 1980 ήταν στο 1%, και μόλις 6% το 2000.

Το πρόβλημα αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν επισημανθεί ότι πάνω από 500 εκατομμύρια κινέζοι βρίσκονται στα πρώτα στάδια του διαβήτη, με την ποιότητα της ζωής που κάνουν στις πόλεις και την ατμοσφαιρική ρύπανσης να δημιουργεί την σχεδόν βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα καταλήξουν ασθενείς. Όσο για τις εταιρίες, τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς να κάνουν λόγο για περίπου 2 δισ δολάρια για το 2015 όταν κάποιες άλλες κάνουν λόγο για έσοδα που θα φθάσουν και θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. για την περασμένη χρονιά. Οι περισσότεροι πάντως συμφωνούν ότι μέχρι το 2025, η ετήσια αγορά φαρμάκων για τον διαβήτη στην Κίνα θα είναι πάνω από 23 δισεκατομμύρια δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ