2012-05-11 18:01:54
Φωτογραφία για «Όχι» εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου
Δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση η εισαγγελέας Πρωτοδικών. Ειδικότερα η Ε. Κυβέλου επικαλείται τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, την οποία μάλιστα, όπως επισημαίνει, μπορεί να συνεχίσει, παρότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα». Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελίας αν υπάρχουν χρήματα στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επιπλέον, η κ. Κυβέλου θεωρεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής Συγκεκριμένα εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να μην γίνει δεκτή η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση της προσωρινής του κράτησης.

Στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά και ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων, για να εξακολουθεί να παραμένει προφυλακισμένος
. Τονίζει, επίσης, ότι έχει παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, καθώς του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες». Επικαλείται, ακόμη, τη συνέπεια που έδειξε, κάθε φορά που κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές, αλλά και το γεγονός ότι η αναγνωρισιμότητά του δεν του επιτρέπει, ακόμη και αν ήθελε, να διαφύγει από τη χώρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Απορριπτική, επίσης, ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Σίσκου, για την αίτηση αποφυλάκισης του συγκατηγορουμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη.

Και οι δύο αιτήσεις θα κριθούν, τις επόμενες ημέρες, από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, για την αίτηση αποφυλάκισης της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ