2012-05-11 18:00:11
Φωτογραφία για ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ... Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ
Έτοιμος να ριχτεί στη μάχη του Final 4 και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό όποτε του το ζητήσει ο προπονητής του, Ντούσαν Ίβκοβιτς, δήλωσε στο "onsports.gr", o Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Αναλυτικά Ο Χανιώτης σέντερ αναφέρθηκε στο σημερινό (11/05, 21.00) ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και στάθηκε στο γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν το κατάλληλο «μίγμα» νεαρών και έμπειρων παικτών, που μπορούν να τα καταφέρουν κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

-Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει τη νίκη στον ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα;

«Θα πρέπει να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση, όχι ένας ή δύο παίκτες, αλλά ολόκληρη η ομάδα θα πρέπει να πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της από την αρχή έως το φινάλε του αγώνα. Εξάλλου, η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που δεν συγχωρεί καμία κακή στιγμή του αντιπάλους της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα πρέπει, λοιπόν, να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και να κάνουμε έναν πολύ καλό αγώνα».


-Εάν θα μπορούσατε να επιλέξετε αντίπαλο στα ημιτελικά του Final 4 ποια θα ήταν η ομάδα που θα διαλέγατε να αποφύγετε;

«Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς, δηλαδή, να επιλέξεις αντίπαλο. Δεν έχεις την ευκαιρία να το κάνεις αυτό. Αντικειμενικά, πάντως, η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει απίθανη πορεία φέτος και είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα βάσει των αποτελέσματα που έχει στη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα, δεν θα θέλαμε να τη βρούμε στο δρόμο μας».

-Για την Μπαρτσελόνα, που θα αντιμετωπίσετε, τι θα έλεγες;

«Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλή ομάδα. Εξάλλου, για να βρίσκεται στο Final 4 σημαίνει πως είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει σταθερή βάση τα τελευταία χρόνια και σταθερά αξιόλογη πορεία. Εμείς, από την πλευρά μας, θα πρέπει να τρέξουμε, να πιέσουμε και να μην ξεφύγουμε από το ρυθμό μας. Πρέπει να προβάλουμε τον ενθουσιασμό μας, την ενέργειά μας και παίξουμε το παιχνίδι μας. Θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στον ημιτελικό. Είναι, άλλωστε, το μόνο που σκεφτόμαστε εδώ και καιρό. Ο πραγματικός τελικός του Final 4 για εμάς είναι ο ημιτελικός. Από τη στιγμή που ολοκληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, εδώ και δύο εβδομάδες, είμαστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στην Μπαρτσελόνα.

-Προσωπικά αισθάνεσαι έτοιμος;

«Ναι, είμαι πανέτοιμος να βοηθήσω όποτε με χρειαστεί και όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής μου».

-Θεωρείς πως το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας μπορεί να σας επηρεάσει;

«Δεν νομίζω πως θα μας επηρεάσει. Τα φιλικά που δώσαμε μας βοήθησαν πολύ. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

-Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του κόσμου σας;

«Είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο κόσμος μάς αγκάλιασε σιγά σιγά και παιχνίδι με παιχνίδι αυξανόταν η παρουσία του στο γήπεδο. Του οφείλουμε σε μεγάλο βαθμό, γιατί ήταν παρόν και μας βοήθησε, σε κάθε νίκη που έχουμε πετύχει έως τώρα. Περιμένουμε και στην Κωνσταντινούπολη τη συμπαράστασή του. Θυμάμαι πως στο Final 4 του Παρισιού, πριν από δύο χρόνια, υπήρχε μία κόκκινη γωνία να φωνάζει συνέχεια υπέρ μας. Είναι τεράστια η βοήθειά του. Ο κόσμος έχει ακολουθήσει την πορεία μας από το ξεκίνημα, από τα χαμηλά. Δεν μας έχει πιέσει ούτε στα πιο απλά πράγματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και πάντα μας στηρίζει με το δικό του τρόπο. Θέλουμε να του το ανταποδώσουμε».

-Πολλοί λένε πως μπορεί να σας στοιχίσει το γεγονός πως διαθέτετε πολλούς άπειρους παίκτες σε τέτοιου είδους τουρνουά. Συμφωνείς μαζί τους;

«Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτή η άποψη. Έχουμε νεαρούς παίκτες, αλλά παράλληλα διαθέτουμε και παίκτες με εμπειρία. Αυτό το «μίγμα» είναι καλός συνδυασμός για την ομάδα. Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως με τόσα κρίσιμα παιχνίδια που έχουμε δώσει δεν είμαστε πλέον τόσο νέα ομάδα, αφού και οι νεαροί είναι πλέον ψημένοι. Εξάλλου, οι πιο έμπειροι παίκτες είναι πάντα κοντά και βοηθούν τους νεότερους».

-Πού οφείλεται η βελτίωση του Ολυμπιακού;

«Πρέπει να μάθεις να δουλεύεις πολύ σκληρά κάθε μέρα. Αυτός είναι μόνος τρόπος για να γίνεις καλύτερος. Φτάσαμε, βήμα βήμα, μέχρι εδώ. Έτσι χτίσαμε τη σταθερότητα».

-Σε ενοχλεί που σας θεωρούν αουτσάιντερ;

«Παίζεις πάντα καλύτερα όταν ευχαριστιέσαι το παιχνίδι, παρά όταν έχεις το άγχος και απαιτούν από εσένα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο χαρακτηρισμός του αουτσάιντερ σού δίνει έξτρα κίνητρο να αποδείξεις τι αξίζεις. Είναι καλό να μη σε υπολογίζουν, μπορεί να αποκτήσεις επιπλέον αυτοπεποίθηση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2013 Porsche 911 Carrera S
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2013 Porsche 911 Carrera S
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ