2012-05-11 18:10:02
Φωτογραφία για Του πέταξαν παπούτσι...
Ένας συγγενής θύματος του Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ πέταξε σήμερα προς το μέρος του κατηγορούμενου ένα παπούτσι κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία διακόπτεται για πρώτη φορά εξαιτίας κάποιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας. "Δολοφόνε! Να πας στην κόλαση, να πας στην κόλαση, σκότωσες τον αδελφό μου", φώναξε ο άνδρας αυτός ο οποίος καθόταν στη δεύτερη σειρά και πέταξε το παπούτσι του προς το μέρος του Νορβηγού κατηγορούμενου για τον θάνατο 77 ανθρώπων, ο οποίος καθόταν σε απόσταση λίγων μέτρων, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η νορβηγική εφημερίδα VG. Το παπούτσι χτύπησε μια από τις δικηγόρους του κατηγορούμενου.

Η δίκη διακόπηκε προσωρινά, κατά τη σημερινή 17η μέρα διεξαγωγής της, ενώ οι παριστάμενοι στην αίθουσα χειροκροτούσαν και φώναζαν "Μπράβο".

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο άγνωστος άνδρας απομακρύνθηκε από την αίθουσα με την βοήθεια των αστυνομικών, ενώ συνέχισε να φωνάζει στα αγγλικά "Να πας στην κόλαση". Από την αίθουσα απομακρύνθηκε και ο Μπράιβικ.


Πριν από την διακοπή της δίκης, μάρτυρες κατέθεσαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς έχασαν τη ζωή τους 12 από τα 69 θύματα του Μπράιβικ στο νησί Ουτόγια.

Αργότερα σήμερα επρόκειτο να καταθέσουν στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο δύο μάρτυρες οι οποίοι γλίτωσαν από την επίθεση του Μπράιβικ στο Ουτόγια.

Ο Μπράιβικ έχει παραδεχτεί ότι στις 22 Ιουλίου του 2011 πραγματοποίησε τις επιθέσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο Ουτόγια από τις οποίες σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι αλλά έχει δηλώσει αθώος.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ