2016-01-27 09:17:13
Φωτογραφία για ΛΙΜΝΙΑΤΗΣ : ΦΑΝΗΚΕ Η «ΓΥΜΝΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ...
Το ελλιπές ρόστερ του Παναθηναϊκού, ειδικά στα γκαρντ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Λιμνιάτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακού ανέδειξε τις σημαντικές ελλείψεις των «πράσινων» στα γκαρντ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Κηφισιά, ο οποίος τόνισε, επίσης, πως οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη, ενώ όσον αφορά την ομάδα των βορείων προαστίων είπε πως στη φετινή πορεία παίζει σημαντικό ρόλο η χημεία και η ποιότητα του ρόστερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Λιμνιάτης στην εκπομπή «Solo Basket»:

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι αρκετά δύσκολη κλήρωση. Παίζουμε με Ιταλούς που έχουν πολλούς NBAer, ενώ παίζουν στην έδρα τους και μετά έχουμε και τους Κροάτες. Έχουμε την ποιότητα στην μετα-Σπανούλη εποχή, που είναι μεγάλη αλλαγή στην Εθνική, για να πάρουμε την πρόκριση. Βέβαια, είναι θέμα και οι ημερομηνίες και των άλλων πρωταθλημάτων. Παράδειγμα, στην Τουρκία μπορεί να τραβήξουν για αρκετό καιρό οι τελικοί και να αργήσει ο Σλούκας, ο οποίος είναι ένα παιδί που πρέπει να επενδύσει το ελληνικό μπάσκετ πάνω του. Ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη ανταπόκριση με την περσινή σεζόν. Ελπίζουμε, επίσης, να είναι οι Μπουρούσης και Ζήσης, γιατί πάντα ένα κράμα μεταξύ νέων και παλιών χρειάζεται. Είναι ιδιάζουσα περίπτωση το Προολυμπιακό γιατί δεν υπάρχει αρκετός χρόνος προετοιμασίας».

Για το ντέρμπι στο ΣΕΦ: «Είναι κάτι που δεν νομίζω ότι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι από τις λίγες φορές που η εικόνα ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Από το πρώτο λεπτό ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος. Ξεκίνησε από την άμυνα και βρήκε ρυθμό στην επίθεση, ενώ ευστόχησε σε πολλά σουτ που τη φετινή χρονιά είναι ερωτηματικό αυτό το στοιχείο. Φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος ψυχολογικά και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η μεγάλη διαφορά».

Για το τι άλλαξε ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις: «Τα παιχνίδια αυτά έχουν άλλο χαρακτήρα, πιο ιδιαίτερο και έτσι δεν παίζει ρόλο η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων. Η αντίδραση των παικτών είναι διαφορετική στα ντέρμπι, καθώς απομονώνουν τα συναισθήματά τους».

Για τον Παναθηναϊκό: «Εμείς (Κηφισιά) παίξαμε καλά κόντρα στον Παναθηναϊκό και αν ήταν και ο Λόουερι, ίσως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι είμαι μικρός να κρίνω έναν προπονητή σαν τον Τζόρτζεβιτς, αλλά συγκρίνοντας τις δύο ομάδες… Ο Παναθηναϊκός είναι με τρία γκαρντ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις. Ο Παππάς είχε τον τραυματισμό πέρυσι και δεν έχει επανέλθει και με δεδομένη την άσχημη κατάσταση του Καλάθη φάνηκε η “γύμνια” στα γκαρντ, καθώς έμεινε μόνο με τους Διαμαντίδη και Φελντέιν. Φυσικά δεν υπάρχει και αθλητικός ψηλός, ο οποίος στο σύγχρονο μπάσκετ είναι σημαντικός κρίκος».

Για την Κηφισιά: «Η δική μας ομάδα φέτος είναι ίσως η καλύτερη, με βάση και τα οικονομικά δεδομένα, που έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια στην Α1. Έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε νέους παίκτες με ποιότητα και κίνητρο, ενώ με τις αλλαγές στους ξένους στη διάρκεια της σεζόν αποκτήσαμε σιγουριά και ποιότητα. Επίσης, να προσθέσω ότι είμαστε μία ομάδα πολύ αθλητική και αυτό το τονίζουν όλοι οι αντίπαλοι. Η χημεία και η ικανότητα που έχουν τα παιδιά, μας έχει βοηθήσει πολύ. Οι προπονήσεις γίνονται σε υψηλό ρυθμό και έτσι στα παιχνίδια σου βγαίνουν πιο εύκολα κάποια πράγματα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ