2012-05-11 22:12:17
Φωτογραφία για Πέταξαν παπούτσι στον Μπρέιβικ! – Δολοφόνε, να πας στην κόλαση
Δεν άντεξε και ξέσπασε συγγενής ενός από τα θύματα του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ."Δολοφόνε! Να πας στην κόλαση, να πας στην κόλαση, σκότωσες τον αδελφό μου", φώναξε ο άνδρας που καθόταν στη δεύτερη σειρά, σε απόσταση δυο μέτρων από τον μακελάρη, πριν του πετάξει παπούτσι και διακόψει τη δίκη.

Το παπούτσι χτύπησε μια από τις δικηγόρους του κατηγορούμενου, μετέδωσε η νορβηγική εφημερίδα VG.

Η ενέργεια έγινε δεκτή με... επιδοκιμασίες από τους υπόλοιπους συγγενείς θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα! Χειροκροτούσαν και φώναζαν "μπράβο".

Ο άγνωστος άνδρας απομακρύνθηκε από την αίθουσα με την βοήθεια των αστυνομικών, ενώ συνέχισε να φωνάζει στα αγγλικά "να πας στην κόλαση". Από την αίθουσα απομακρύνθηκε και ο Μπρέιβικ.

Πριν από την διακοπή της δίκης, μάρτυρες κατέθεσαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς έχασαν τη ζωή τους 12 από τα 69 θύματα του Μπρειβικ στο νησί Ουτόγια.


Εάν ο Μπρέιβικ κριθεί ποινικά ανεύθυνος, θα αποφασισθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό ίδρυμα και γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει νόμο για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Ο νόμος, που αποκαλείται "Lex Breivik" (Νόμος Μπρέιβικ) επιδιώκει να μειώσει τον κίνδυνο επικίνδυνοι ασθενείς να διαφεύγουν από τους φρουρούς ασφαλείας ή να πιάνουν ομήρους.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών και ο σωματικός έλεγχος σε ασθενείς και στους επισκέπτες τους με τη χρήση, μάλιστα, ανιχνευτή μετάλλων, έγραψε η εφημερίδα Adresseavisen.

Η Ένωση Νορβηγών Δικηγόρων και η Ένωση Νορβηγών Ψυχολόγων έχουν ασκήσει κριτική κατά των προτάσεων με το αιτιολογικό ότι απαιτείται περισσότερη προπαρασκευαστική εργασία.

lamiareport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ