2016-01-31 12:55:18
Φωτογραφία για Παγκόσμια απήχηση η καθιστική διαμαρτυρία των παικτών της ΑΕΛ για τα θύματα στο Αιγαίο
Παγκόσμιο απόηχο είχε η πρωτοβουλία της ΑΕΛ και των ποδοσφαιριστών της με την καθιστική διαμαρτυρία στον χθεσινό αγώνα με τον Αχαρναϊκό, που έστειλε μήνυμα συμπαράστασης, αλληλεγγύης και αφύπνισης για τα εκατοντάδες παιδιά που χάνονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου.

Ο συμβολισμός αυτός, φυσικά, δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα. Είναι απλά ένας σπόρος που έπεσε και ίσως – μαζί με άλλους τέτοιους σπόρους – κάποια στιγμή φυτρώσει, ανθίσει και καρποφορίσει μια διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση.

Είναι ένα πολυσύνθετο μήνυμα που καταδεικνύει τη δύναμη του αθλητισμού να παρεμβαίνει, να επηρεάζει και να διαμορφώνει – ως ένα βαθμό – την σκέψη και τη δράση ακόμη και σε ζητήματα που ξεφεύγουν από τα στενά όρια ενός γηπέδου, υπογραμμίζει τη δυναμική και τον αντίκτυπο του ποδοσφαίρου σε όλες της βαθμίδες της κοινωνικής ζωής και αναδεικνύει – για ακόμη μία φορά – την διαφορετικότητα της ίδιας της ΑΕΛ.

Η εικόνα από το AEL FC ARENA ταξίδεψε διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο και το γεγονός αναδείχθηκε από μερικά από τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τη σελίδα της βρετανικής “skynews”, τη στιγμή που στην Ελλάδα – μια μέρα μετά – η είδηση παραμένει στα… ψιλά της κεντρικής σελίδας μόλις τριών από τις 7-8 κορυφαίες, βάσει επισκεψιμότητας, αθλητικών ιστοσελίδων της χώρας.

Αλλά αυτό, είναι μια άλλη ιστορία Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ