2012-05-12 00:08:07
Φωτογραφία για ΠΓΔΜ: Διαδηλώσεις Αλβανών για συλλήψεις ομοεθνών τους
Πάνω από 5.000 Αλβανοί διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο των Σκοπίων για την επιχείρηση της αστυνομίας, την Πρωτομαγιά, και τις συλλήψεις υπόπτων σχετικά με τη δολοφονία... πέντε Σλαβομακεδόνων στην περιοχή Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια, στις 12 Απριλίου. 

 

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τζαμί των Σκοπίων μετά την προσευχή της Παρασκευής (ιερής ημέρας των μουσουλμάνων) και κατευθύνθηκαν στο κτίριο της κυβέρνησης, όπου επικράτησε ένταση, καθώς οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, σπάζοντας μερικά παράθυρα του κτιρίου, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά κι ένας αστυνομικός. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι οι ισχυρισμοί της αστυνομίας, η οποία αποδίδει το έγκλημα του Σμίλκοβτσι σε ακραίους ισλαμιστές, είναι «κατασκευασμένοι» και δημιουργούνται από «αντι-μουσουλμανική και αντι-αλβανική προκατάληψη». 

Στα πλακάτ, που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, αναγράφονταν συνθήματα, όπως «οι μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες», ενώ υπήρχαν και περιπαιχτικές αναφορές για την υπουργό Εσωτερικών της χώρας Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ότι είναι «ακραία χριστιανή»
. Οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών στράφηκαν και κατά της στάσης του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι για το γεγονός ότι δεν αποστασιοποιήθηκε από τους ισχυρισμούς της αστυνομίας και το έγκλημα στο Σμίλκοβστι. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Τέτοβο, κυρίως μπροστά στα γραφεία του DUI, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του κόμματος αυτού, αλλά και στο Κουμάνοβο. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα σχετικά με τη δολοφονία στο Σμίλκοβτσι, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται οι Αρχές, είναι ακραίοι ισλαμιστές και σκοπό είχαν την αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ.
on-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ