2016-02-29 08:10:49
Φωτογραφία για Μετά τη Μέρκελ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ στηρίζει Ελλάδα: Όχι λύση του προσφυγικού σε βάρος της Ελλάδας..
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της σε βάρος ενός κράτους-μέλους της δηλώνει ο Φραντς Βάλτερ Σταϊνμάγερ

Μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να λύνει τα προβλήματά της σε βάρος ενός κράτους-μέλους της στέλνει για την προσφυγική κρίση ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φραντς Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ δηλώνει ότι «εθνικές ή περιφερειακές μονομερείς ενέργειες μπορεί μόνο εκ πρώτης όψεως να βοηθούν {...} Τα ρήγματα τα οποία προκαλούνται τώρα επιπόλαια θα πρέπει με κόπο ξανά να επουλωθούν».

Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι «μπροστά στις ροές των προσφύγων που εξακολουθούν να είναι μεγάλες παραμένουμε στο πλευρό της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «παράλληλα με το πακέτο το οποίο διαπραγματευόμαστε με την Τουρκία θα πρέπει να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας προσωπικού στην Ελλάδα».

Παράλληλα, όμως, στέλνει μήνυμα ότι «θα πρέπει και η Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στον έλεγχο και την πλήρη καταγραφή των προσφύγων» μολονότι αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει βήματα προόδου.

Δεν παραλείπει, ακόμα, να τονίσει ότι «είναι επειγόντως απαραίτητο να παραμείνει (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) προσηλωμένη στη γραμμή των μεταρρυθμίσεων. Μόνο έτσι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμα καλά αποτελέσματα».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ