2016-02-29 13:18:52
Φωτογραφία για Στις κάλπες οι νοσοκομειακοί γιατροί! Άγριο παρασκήνιο πριν τις εκλογές
Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

- Health Report.gr 

Άγριο σκηνικό πιέσεων και κομματικών εμπλοκών «στήνεται» με αφορμή τις εκλογές στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Βγαίνουν σιγά σιγά τα …μαχαίρια με αφορμή τις εκλογές στην ΕΙΝΑΠ -που είναι ένα από τα μεγαλύτερα Σωματεία Γιατρών της χώρας- και θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαρτίου.

Το πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στη χώρα δε θα μπορούσε παρά να μεταφερθεί και στους κόλπους των γιατρών.

Υποψήφιοι διαγκωνίζονται εδώ και μέρες για το ποιος μπορεί να διευρύνει την εκλογική βάση της παράταξής του, καθώς μια ενδεχόμενη νίκη θα αξιοποιηθεί δεόντως και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ήδη πάντως όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr έχουν πέσει και τα απαραίτητα τηλεφωνήματα από τα κόμματα ώστε οι τυχόν…αντάρτες να μαζευτούν ή για να υπάρξει συσπείρωση


Άλλωστε με το ρευστό πολιτικό τοπίο που επικρατεί στη χώρα ακόμη και «υψηλά πρόσωπα» ασχολούνται με τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ.

Στην παράταξη που είναι φίλα προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει οι διαρροές στελεχών –γιατρών εδώ και καιρό, ιδιαίτερα μετά τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Όπως λένε πηγές, πολλοί είτε αποχώρησαν από τη συνδικαλιστική παράταξη είτε πήγαν προς τη ΛΑΕ του Π.Λαφαζάνη. Κάποιοι από την άλλη επέλεξαν την ΑΡΣΙ για να συνεχίσουν τη συνδικαλιστική τους δράση.

Ανάμεσα σε όσους έφυγαν είναι και ορισμένοι που διαφοροποιήθηκαν από την παράταξη των γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιήθηκαν και κατέρχονται στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο.

Στο μέτωπο των «γαλάζιων» γιατρών, πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στην παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ έχουν βγει τα μαχαίρια εδώ και καιρό. Πρόσωπα που επρόκειτο να κατέλθουν στις επικείμενες εκλογές στις 10 Μαρτίου, έκαναν πίσω. Όχι τυχαία βέβαια καθώς οι καλά γνωρίζοντες έλεγαν στοHealthReport.gr πως οι τηλεφωνικές γραμμές άναψαν για να αποσυρθούν υποψηφιότητες.

Έτσι στελέχη που θα έθεταν υποψηφιότητα ξαφνικά …εξαφανίστηκαν για να αφήσουν τη θέση τους σε άλλους γιατρούς που είχαν τη στήριξη του επίσημου κόμματος.

Να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ ψηφίζουν και εκλέκτορες για το συνέδριο της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ).

Το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2016.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ