2016-03-01 03:02:08
Φωτογραφία για Ολοκήρωση Εξωραϊσμού του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Καρδίτσας
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

 Τοπική Δ/νση Καρδίτσας Διεθνούς Ενώσεων Αστυνομικών

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πλήρους εξωραϊσμού του Στρατιωτικού Νεκροταφείου της πόλης μας.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών, το Κέντρο Ιστορικής Έρευνας – Αστυνομικό Μουσείο και η Τοπική Δ/νση Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεων Αστυνομικών ολοκλήρωσαν το χρέος τους προς τους πεσόντες άνδρες του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Χωρ/κής με την ολοκλήρωση του εξωραϊσμού του Ιερού Χώρου.

Επανεγράφησαν οι ταφικές πινακίδες των μνημάτων, η αναθηματική στήλη και η μεγάλη μαρμάρινη ενδεικτική πινακίδα.

Τις τελευταίες εργασίες επανεγγραφής και επαναζωγραφισμού των δαφνών επιμελήθηκε δωρεάν ο Αγιογράφος – ζωγράφος Θωμάς Τσιλοβίτης, μέλος της Ιεραποστολής Καρδίτσας.

Στον χώρο του Στρατιωτικού Νεκροταφείου είναι θαμμένοι Στρατιωτικοί, Ο Αντις/ρχης Λουμάκης Ανδρέας, 2 Ανθ/γοί, 5 Έφεδροι Ανθ/γοί, 1 Επιλοχίας, 4 Λοχίες, 6 Δεκανείς,  2 Υποδεκανείς και 73 Στρατιώτες.


Άνδρες της Ελληνικής Χωρ/κής: 2 Υπομ/ρχοι, 2 Ενωμ/ρχοι,  3 Υπεν/ρχες και 8 Χωρ/κες.

Για τους ανωτέρω που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ της Πατρίδος θα τελεστεί θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και εν συνεχεία στον ταφικό χώρο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, το προσεχές Σάββατο (Ψυχοσάββατο) 5 Μαρτίου από τις ώρες 07:30 – 10:30.

Στον ανωτέρω χώρο βρίσκονται και έξι (6) επιτύμβιες στήλες με τα ονόματα των φονευθέντων Ιταλών Στρατιωτών.

Επίσης μέσα στο χώρο του οστεοφυλακίου βρίσκονται μεταλλικά στρατιωτικά κιβώτια με ζωγραφισμένη  εξωτερικά την ελληνική σημαία και με οστά Ελλήνων Στρατιωτών, τα οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν και αυτά και να εναποτεθούν σε ειδικό χώρο που θα πρέπει να κατασκευαστεί μέσα στον ταφικό χώρο του Στρατιωτικού Νεκροταφείου.
     
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ