2016-03-01 15:14:26
Φωτογραφία για ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ πΓΔΜ
Ανήσυχη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά που αναγνώρισε το δικαίωμα της πΓΔΜ να φυλάσσει τα σύνορά της, ωστόσο, τόνισε ότι οι εικόνες που εκτυλίσσονται στα σύνορα δείχνουν ότι η λύση μπορεί να είναι μόνο συλλογική και ευρωπαϊκή.

Προσέθεσε επίσης ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται πρέπει να είναι σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, σημειώνοντας ότι οι εν λόγω ανησυχίες θα εκφραστούν και στο επίπεδο των διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων.

Όσον αφορά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο Κύπριος επίτροπος, Χρήστος Στυλιανίδης θα παρουσιάσει την πρόταση της Επιτροπής για ένα νέο μηχανισμό παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες εντός Ε.Ε. «Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση, ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών αριθμών αφίξεων στην ΕΕ. Από την αρχή της κρίσης, προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να προστατεύσει τις ανθρώπινες ζωές, να προστατεύσει αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να τους δώσει καλύτερες συνθήκες ζωής», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς.


Εξάλλου, ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε πως χθες ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι έχει την απόλυτη στήριξη της Επιτροπής και του ίδιου προσωπικά όσον αφορά την προσφυγική κρίση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ