2016-03-05 05:45:13
Φωτογραφία για Το Χαλέπι θα είναι η «νέα Σρεμπρένιτσα», προειδοποιούν ΜΚΟ
Το Χαλέπι της Συρίας, το οποίο πολιορκείται από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος... κινδυνεύει να έχει την τύχη της Σρεμπρένιτσα, προειδοποίησαν εκπρόσωποι διάφορων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), μεταξύ των οποίων οι Oxfam, Mercy Corps και Syrian American Medical Society.

Οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ συναντήθηκαν την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον, «Το Χαλέπι θα είναι η επόμενη Σρεμπρένιτσα», ανέφερε ο γιατρός Ζάχερ Σαχλούλ, αναφερόμενος στη σφαγή περισσότερων από 8.000 ανθρώπων στην πόλη αυτή, τον Ιούλιο του 1995, από τους Σέρβους της Βοσνίας.

Ο γιατρός, μέλος της Syrian American Medical Society, υπογράμμισε ότι «ο μοναδικός δρόμος που συνδέει την Τουρκία με το Χαλέπι, όπου παραμένουν ακόμη 300.000 άνθρωποι, έχει αποκοπεί πλήρως από την κουρδική (συριακή) οργάνωση, τη σύμμαχο του καθεστώτος της Δαμασκού».

Οι οργανώσεις παραδέχτηκαν ότι αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία, στις 27 Φεβρουαρίου, οι επιθέσεις εναντίον αμάχων έχουν μειωθεί σημαντικά, όμως υποστήριξαν ότι ο συριακός στρατός εξακολουθεί να παρεμποδίζει την πρόσβαση των αυτοκινητοπομπών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ