2016-03-05 18:32:54
Φωτογραφία για Πλημμύρισε η Λαμία με…Σαρακατσαναίους [photo+video]
Οι καφετέριες, τα ξενοδοχεία και κυρίως η γύρω περιοχή του Δημοτικού θεάτρου Λαμίας είναι πλημμυρισμένοι από…Σαρακατσαναίους!

Ξεκίνησαν τις εργασίες του 3ου Διεθνές Συνεδρίου τους οι Σαρακατσαναίοι που έφτασαν στην περιοχή μας από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου έγινε σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο σήμερα το πρωί, παρουσία εκατοντάδων συνέδρων και φίλων Σαρακατσαναίων.

Η πρώτη μέρα όμως του Συνεδρίου ήταν χθες Παρασκευή 4 Μαρτίου, στο κτίριο του Ο.Σ.Κ της Στυλίδας με μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Σαρακατσάνα Μάνα! Ακούστηκαν τραγούδια από τις γυναίκες του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Φθιώτιδας μετά το χαιρετισμό των Επισήμων ακολούθησε η ομιλία του Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας κου Γεώργιου Δ. Καψάλη με θέμα «Σαρακατσάνα Γυναίκα και Μάνα…»

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η Καθηγήτρια Λαογραφίας Παν/μιου Ιωαννίνων κα Μαρίνα Βρέλλη – Ζάχου και μίλησε γύρω από το θέμα «Η Σαρακατσάνα…Λαογραφική Προσέγγιση με λόγια και εικόνες»


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το θεατρικό δρώμενο για τον κύκλο ζωής της Σαρακατσάνας Γυναίκας, αό την θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης

Σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου το Συνέδριο ξεκίνησε τις ομιλίες του στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας με δύο ενότητες για τις Αρχές και τις Αξίες και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων, όσο και στην πορεία τους στον χώρο και τον χρόνο.

Κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν επίσης ομιλίες από εξαίρετους επιστήμονες με θεματολογία σχετική με το γλωσσικό ιδίωμα, το δίκαιο των Σαρακατσαναίων, τα εικαστικά μας έργα, την ενδυμασία και γενικότερα θα αναλυθούν οι πτυχές της ιστορίας των Σαρακατσαναίων.

Επίσης την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» με θέμα:«Σαρακατσαναίοι Πορεία και Προοπτική στον Χώρο και στον Χρόνο»

Καθ όλη την διάρκεια του 3ου Διεθνές Επιστημονικού Συνεδρίου Σαρακατσαναίων θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι επισκέπτες του Συνεδρίου.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ