2012-05-13 00:09:50
Φωτογραφία για Χτίζει την Αυτοκρατορία της !! Νταμπλ η Ντόρτμουντ !! (pic+vid)
H Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά κατακτώντας και το Κύπελλο Γερμανίας επικρατώντας της Μπάγερν με το εντυπωσιακό 5-2.

Οι Βεστφαλοί κατέκτησαν το τρίτο κύπελλο της ιστορίας τους, κάνοντας το νταμπλ για πρώτη φορά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Ντόρτμουντ ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που πέτυχε χατ-τρικ.

Η ομάδα του Γιούγκερν Κλόπ με καλύτερη ψυχολογία μετά από τη κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε με... κεκτημένη ταχύτητα μην αφήνοντας στην Μπάγερν κανένα περιθώριο διεκδίκησης του πολυπόθητου τροπαίου.

Ο Καγκάουα μόλις στο 3' ξεκίνησε το πάρτι σκοράροντας από το ύψος του πέναλτι ενώ η προσωρινή ισοφάριση της Μπάγερν στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμπεν δε στάθηκε ικανή να χαλάσει τη γιορτή ! 

Πρίν καν τελειώσει το ημίχρονο η Ντόρτμουντ σκόραρε δύο φορές με τον Χούμελς -επίσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι- και τον Λεβαντόβσκι στο 41' και 45' αντίστοιχα.


Το δεύτερο ημίχρονο δεν επιφύλαξε καμοία έκπληξη, η Ντόρτμουντ ανώτερη της αντιπάλου της συνέχισε στο ίδιο τέμπο παιχνιδιού φτάνοντας στο τέταρτο γκολ της και πάλι με τον Λεβαντόβσκι στο 58' μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και συνδιασμό, στέλνοντας τη μπάλα με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Μπάγερν μείωσε με τον Ριμπερί στο 75' όμως τίποτα δε μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού Η Ντόρτμουντ διεύρηνε το σκορ και πάλι με τον Λεβαντόβσκι στο 81' με κοντινή κεφαλιά μετά από λάθος του Νόιερ και σέντρα του Κελ.

Το «κιτρινόμαυρο» πάρτι στις εξέδρες είχε ήδη ξεκινήσει από πολύ νωρίς και το πρώτο νταμπλ της Ντόρτμουντ στην ιστορία της είναι πια γεγονός !

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ (34' Λάνγκερακ), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Ιλκάι Γκεντογάν, Κελ, Μπλαστσικόβσκι (84' Πίστσεκ), Καγκάουα (81' Σβεν Μπέντερ), Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα (69' Κοντέντο), Σβάινσταϊγκερ, Λουΐζ Γκουστάβο (46' Τόμας Μίλερ), Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάριο Γκόμεθ.

Dortmund vs. Bayern Munich 5-2 All goals &... από kofiswag
skepastro
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ